Kandilli Rasathanesi'nden endişelendiren açıklama: 8 metre kayma var - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kandilli Rasathanesi’nden endişelendiren açıklama: 8 metre kayma var

Türkiye‘de Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Kandilli Rasathanesi tarafından bölgede şu ana kadar yapılan çalışmalarda 7-8 metreye varan kaymalar gözlemlendiği kamuoyuna duyuruldu.

Kandilli’ye göre, fayın olduğu yer başta olmak üzere, 300-350 kilometrelik alanda bu etki görülüyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Art arda iki büyük depremin aynı bölgede yaşanması uzmanlar tarafından endişelendirici açıklamalarda bulunuyor.

Bölgede meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından bölgede şu ana kadar yapılan çalışmalarda 7-8 metreye varan kaymalar gözlemlendiği ortaya çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, deprem sahasında incelemelere başlayan bilim insanları ve kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bölgede TÜBİTAK’ın hızlı araştırma desteğiyle birçok grubun araziye çıkmış durumda olduğunu kaydeden yetkililer, yapılan saha incelemelerinde toprakta 5 metrelik kaymaların olduğu görüldü.

Uydu görüntülerinde yapılan incelemelerde ise farklı yerlerde 5 metrenin üzerinde de kaymalar olduğu tespit edilmiş durumda.

17 Ağustos depreminden sonra da merkez üssünde 3 buçuk metrelik atımlar olduğunu hatırlatan Özener, “İlerleyen dönemdeki çalışmalarla daha da netleşecek fakat, 7-8 metreye varan atımlar, kaymalar gözlemlendi.” dedi.

Uzmanlar 5 metreye varan kaymaların geniş bir coğrafyayı etkilediği ve fayın olduğu yer başta olmak üzere, 300-350 kilometrelik alanda etkisinin olduğunu vurguluyorlar.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...