Temel gıda ürünlerinin fiyatları ‘el yakıyor’: 19 ürüne zam geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Temel gıda ürünlerinin fiyatları ‘el yakıyor’: 19 ürüne zam geldi

Yunanistan’da enerji krizinin doğurduğu zamların etkisi henüz geçmemişken, Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasında temel gıda ürünlerinde fiyat ‘patlaması’ yaşanıyor.

Yaklaşık 6 ay önce başlayan enerji kriziyle birlikte, elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarında zamlar vatandaşın belini bükerken, bazı temel gıda ürünlerinde de zamlar yüzde 30’a ulaştı.

Realnews’un aktardığına göre, önümüzdeki günlerde ve Nisan ayına kadar bazı temel gıda ürünlerinde fiyat artışının yüzde 32’ye ulaşması bekleniyor.

En şiddetli artışın ise yüzde 32’ya varan oranda kahve, yüzde 26’ya varan kırtasiye, yüzde 18’e varan un, yüzde 25’e varan deterjan, yüzde 10’a varan dondurulmuş sebzeler, yüzde 8’e varan hububat, yüzde 8’e varan soğuk etler, yüzde 6’ya varan pirinç ve baklagiller, yüzde 3’e varan tost ekmeği, yüzde 9’a varan sabunlar, yüzde 3’e varan bal, yüzde 7’ye varan cam temizleyicileri, yüzde 3,5’e varan şampuan, yüzde 10’a varan paketlenmiş zeytinler, yüzde 6’ya varan kurabiyeler, yüzde 5’e varan peksimet, yüzde 11’e varan tohum yağları, yüzde 6’ya varan kişisel bakım ürünleri ve yüzde 5’e varan çay zamlarında görülmesi bekleniyor.

Tahıl fiyatlarında da geçen yıla göre yüzde 100’ü bile bulan artış nedeniyle, ekmek ve hamur mamüllerinde yüzde 10’u bile geçecek oranda yeni fiyat artışları bekleniyor.

Yapılan araştırmalar, Yunan vatandaşlarının alışverişlerini kısıtladığını ve sadece acil ihtiyacı olan ürünleri satın aldığını gösteriyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...