Eski İTB Başkanı Kadir Yunusoğlu vefat etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Eski İTB Başkanı Kadir Yunusoğlu vefat etti

İskeçe Türk Birliği (İTB) ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) eski başkanlarından Kadir Yunusoğlu 83 yaşında yaşama veda etti. Yunusoğlu’nun vefat haberini İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu duyurdu.

Uzun zamandır sağlık sorunları yaşadığı belirtilen Kadir Yunusoğlu, 24 Ocak Salı sabahı erken saatlerde İskeçe’de vefat etti.

İskeçe’nin Karaçanlar köyünde 1939 yılında dünyaya gelen Kadir Yunusoğlu, Konya İvriz Öğretmen Okulu’ndan mezun oldmuş ve Batı Trakya’ya döndükten sonra İskeçe’ye bağlı Karaköy Azınlık İlkokulu’nda öğretmenlik yapmıştı.

Yunusoğlu, sekiz yıl İskeçe Türk Birliği başkanı olarak görev yaptı. Yunusoğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliğinde de iki dönem başkanlık görevini yürüttü.

Kadir Yunusoğlu ayrıca 1989 – 1990 yıllarında üst üste üç kez yapılan seçimlerde İskeçe’deki Türklerin oluşturduğu bağımsız İKBAL listesinde milletvekili adayı olmuştu. Milletvekili adayı olabilmek için öğretmenlik görevinden ayrılan Kadir Yunusoğlu’nun öğretmenliğe dönmesi için yaptığı tüm başvurular kabul edilmemişti.

Yunusoğlu, İskeçe Türk Birliği başkanlığı yaptığı dönemde 29 Ocak 1990’da Gümülcine’de fanatik gruplarca Türk azınlığa karşı yapılan pogrom sırasında başından aldığı darbeler nedeniyle uzun süre tedavi gördü.

Kendisi gibi öğretmen Fitnat Yunusoğlu ile evli olan Kadir Yunusoğlu’nun, Göktürk ve Gökşen adında iki evladı bulunuyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.