Giannakaki’den İTB açıklaması: Yasa değişikliği önerisini okuyan oldu mu? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Giannakaki’den İTB açıklaması: Yasa değişikliği önerisini okuyan oldu mu?

Giannakaki’den İTB açıklaması: Yasa değişikliği önerisini okuyan oldu mu?

Yunanistan Adalet Bakanlığı İnsan Hakları Genel Sekreteri Maria Giannakaki İskeçe Türk Birliği’ni de (İTB) kapsayan ve parlamentodan geri çekilen yasa değişikliği önerisi hakkında konuştu.

ERT3 devlet televizyon kanalına konuşan Giannakaki “Halka karşı net ve dürüst olalım. Uluslararası camianın eşit üyeleri olmak, uluslararası kurumlardan doğan yükümlülüklerimize saygı göstermek istiyor muyuz? Yasa değişikliği önerisini okuyan oldu mu?” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Yasa değişikliği önerisi milli azınlığın tanınmasından bahsetmiyor. Ancak Medeni Hukuk ile ilgili davalarda – ceza ve idari mahkemelerde de geçerli olduğu gibi – uluslararası mahkemede davayı kazanan Yunan vatandaşına bu davayı belirli bir süreç ile Yunan mahkemelerine taşıma hakkı tanıyor. Ülkemiz de böylece Avrupa Konseyindeki 48 Dışişleri Bakanının karalamasından kurtuluyor ve davayı karar vermesi için egemen Yunan mahkemelerine getiriyoruz”.

Eleştiri oklarını Demokratik İttifak (PASOK-DİMAR) ve ND partilerine yönelten Giannakaki, “Avrupa’da Kalıyoruz mesajını verenlerin mecliste sergilediği tutumu Avrupa Konseyi’nde de sergilemesini istiyoruz ki Strazburg’daki gülüşmeler Yunanistan’dan duyulsun. Demokratik İttifak’ın adli ve siyasi yönden yasa değişikliği önerisine katıldıkları ancak evet demeyi reddettikleri görüşü oldukça tutarsız” dedi.

Theoharopoulos: Katılıyoruz ama ‘evet’ demiyoruz

Giannakaki’nin konuk olduğu programa katılan Demokratik İttifak Parlamento Grubu Sözcüsü Thanasis Theoharopoulos “Demokratik İttifak özünde bu yasa tasarısı değişikliği önerisine katılıyor ve ülkemizin İTB gibi birlikler için de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uymasını istiyor, ancak ND’nin bu yönde bir tutumu yok” dedi.

İLGİLİ HABER

İşte detaylar! İskeçe Türk Birliği ile ilgili yasa değişikliği önerisi geri çekildi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et