Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı'nda yeni yönetim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanlığı’nda yeni yönetim

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, 2023 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi yönetimde son değişikliklerini gerçekleştirerek yeni başkan yardımcıları ve danışmanları açıkladı.

Yeni yönetimde Eyalet Meclis üyesi Cihan İmamoğlu Avrupa Programları ve Dağlık Alanları Geliştirme Uygulamasını İzlemeden Sorumlu Danışmanlık görevine devam ederken Ahmet İbram da Yönetim, Ekonomi ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı yapıldı.

29 Aralık Perşembe günü yapılan açıklamayla, görev dağılımı şöyle oluştu:

Girişimcilik, Araştırma ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Konstantinos Antoniadis (Kavala), Tarım Kalkınma ve Hayvancılıktan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Vasilios Delistamatis (Evros), Yönetim, Ekonomi ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet İbram (Rodop), Altyapıdan Sorumlu Eyalet Başkan Yardımcısı Mihalis Amiridis (İskeçe), Kalkınma, Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Arhelaos Granas (Kavala), Sosyal Politikalar ve Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Aristidis Moisiadis (Drama), Çevre, Enerji ve Ulaştırmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hristos Gakis (Kavala).

Öte yandan geçtiğimiz gün görevinden ayrılan Kostas Nalbantis’in yerine geçen Rodop Tabipler Odası Başkanı kardiyolog Vasilis Lurbas da Sağlıktan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği belirtildi.

Eyalet Başkan Yardımcıları ve Eyalet Danışmanlarının görev süreleri 1 Ocak 2023 itibariyle başlayacak, 31 Aralık 2023 tarihinde sona erecek.  

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Doğu Makedonya Trakya'nın Yeni Eyalet Başkanı ve Meclis Üyeleri Yemin Ediyor

Doğu Makedonya Trakya Eyalet yönetimi için önemli gün yaklaşıyor. Doğu Makedonya Trakya’nın Eyaleti’inin yeni başkanı ve eyalet meclis üyeleri için yemin töreni düzenlenecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Topsidis: 'Kimse Eyalet Başkan Yardımcılığı Görevinde 5 yıl Sabit Kalmayacak'

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’nin yeni Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis, eyalet yönetiminde kimsenin eyalet başkan yardımcılığı görevinde 5 yıl sabit kalmayacağını söyledi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hayvan Besicileri'nden Gümülcine'de Eylem

Doğu Makedonya Trakya Eyaleti’ndeki hayvan besicileri içinde bulundukları zor şartları Gümülcine’de bulunan Eyalet Başkanlığı binası önünde protesto ettiler.
Devamını oku...