Paskalya öncesi korona yasaklarını ihlal edene ceza 1.000 evro’ya çıkabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Paskalya öncesi korona yasaklarını ihlal edene ceza 1.000 evro’ya çıkabilir

Kovid-19 koronavirüsüyle mücadelede bugüne kadar iyi bir performans sergilediği görülen Yunanistan’da, Paskalya öncesi bu seyrin bozulmaması için daha katı önlemler alınması gündemde.

Yetkililer her fırsatta Hıristiyanlığın en önemli yortularından olan Paskalyanın bu yıl farklı olacağını vurguluyor.

Buna rağmen bazı uyanıkların Paskalyayı memleketlerinde geçirebilmek için maliyedeki (eforia) ikamet adreslerini değiştirme gibi girişimlerde bulundukları dikkatlerden kaçmadı.

Bu bağlamda gelecek hafta bir ilden diğerine gereksiz yere seyahat etmenin yasaklanması veya sıkı kontrole tabi tutulması gündemde.

Otoban gişelerinin hiçbir gerekçesi olmadan seyahat edenlere kapatılması alınması düşünülen önlemler arasında yer alıyor.

Otoban yerine çevre yollarını kullanmayı düşünenleri ise polis barikatları bekleyebilir.

Alınması düşünülen en caydırıcı önlemler arasında ise Paskalyada sokağa çıkma yasağını gereksiz yere ihlal edenlere kesilecek cezanın 1.000 evro gibi caydırıcı bir rakama yükseltilmesi de yer alıyor.

Hükümet yetkilileri, bu yıl Paskalyada kuzu çevirmek için bir araya gelmenin kesinlikle yasak olduğunu vurguluyor.

Öte yandan bahçesi olanların veya balkonları geniş olanların, diğer apartman sakinlerini rahatsız etmemek şartıyla ve sadece evde kalanların katılımıyla bu geleneği yerine getirebilecekleri ifade ediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et