Yassıköy’de gerginlik bitmiyor: Mümin-Bukas-Amucas tartışması - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yassıköy’de gerginlik bitmiyor: Mümin-Bukas-Amucas tartışması

Batı Trakya’nın Yassıköy (İasmos) Belediyesi yönetimi ile Yassıköy Kültür Derneği yönetimi arasında gerginlik tırmanarak sürüyor.

Batı Trakya siyasetinde kavgacı uslubuyla ün salan Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, gerçekleştirdiği basın toplantısıyla Ortak Bakanlık Kararı ile kültür derneklerinin insanların katılacağı organizasyon düzenleyemeyeceklerini anımsatarak, olası bir durumda savcılık ve polisin müdahale etmesini istedi.

Bunun üzerine Yassıköy Kültür Derneği Başkanı İlias Bukas, derneğin avukatı Hristos Hacipemu ve üyesi Panayotis Sporikis de açıklamalarda bulunarak etkinliklerin online olarak yapılacağını, fakat bunun Belediye Başkanı öyle istediği için değil, devletin yasalarına duydukları saygıdan dolayı böyle olacağını belirttiler.

Yassıköy Belediyesi’nde anamuhalefet lideri Kiryakos Amucas da tartışmaya katılırken, Mümin’e ağır eleştirilerde bulunarak Yassıköy Kültür Derneği’ne destek verdi.

Tüm bu kargaşa sonrasında Belediye Başkanı Önder Mümin, yayınladığı açıklama ile Dernek’e işbirliği çağrısında bulunurken, Belediye’nin söz konusu etkinlikleri yapmasının önünde hukuki bir engel olmadığını, aynı programı Belediye’nin yerine getirebileceğini belirtti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sibel Hacı Ali Yassıköy’ün Yeni Belediye Başkan Yardımcısı

Simbel Hacı Ali, Yassıköy Belediyesi Kültür, Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarından Sorumlu Yassıöy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Devamını oku...