Batı Trakya’da bebeğinin doğumundan 2,5 ay sonra ölen eşi için kocasından hukuk mücadelesi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da bebeğinin doğumundan 2,5 ay sonra ölen eşi için kocasından hukuk mücadelesi

Batı Trakya’da doğum yaptıktan sadece iki buçuk ay sonra sepsisten ölen Dedeağaçlı bir anne Elpida’nın hikayesi kamuoyunu şok etti.

Şimdi, kocası tek oğlunu tek başına büyütürken, aynı zamanda ona göre talihsiz kadını ölüme götüren bir dizi tıbbi hata ve ihmali ihbar ediyor.

Kocası, ‘Zor bir hamilelik geçirdiğini söyleyemem. Her şey normaldi. Doğum anında her şey yolunda gitti ama hastanedeyken üç dört gün içinde Elpida tuvalette düşmüş. Kalkamadı. Çok fazla kilo kaybetmişti. Yani, durmayan şeyler. Hastanede sürekli düşüyordu, hiç yürüyemiyordu. Doktorlar bir noktada hastaneden ayrılacak kadar iyi olduğunu düşündüler ama yara kapanmadı. Onu kaldıramadılar’ diyor.

Acılı koca sözlerini şöyle sürdürüyor:

‘İki buçuk ay boyunca her gün hastaneye gittik. İki ay geçti ve yara iyileşmedi. Elpida erimişti, bebeği kucağına alacak gücü bile kalmamıştı. Doktorlar bize ‘üzülmeyin yumurta et yesin’ dediler. Doğum sonrası depresyon olduğunu psikolojik olduğunu söylediler.

Bir psikiyatr tarafından muayene edilmişti ve zavallı kadın septik felç geçiriyordu. Psikiyatrist onu gördü ve bağırdı, ‘Koşun çocuklar, bu doğum sonrası depresyon değil, bu patolojik. Görmüyor munuz?’ diye.’

Daha sonra talihsiz kadının kocası, eşinin ‘sandalyeden bile kalkamadığını’ belirtirken sözlerini şöyle noktaladı:

‘Ateşi vardı, doktoruna da götürmüştü, bütün bunların ameliyat sonrası olduğunu söyledi. Elpida septisemiden öldü. Ve histolojik testlerden, otopsiden ve sekiz ila dokuz ay sonra çıkan diğerlerinden sezaryende bir mikrobun sıkıştığını söylüyorlar.

Üç gündür ne bileyim, o anlamıştı, ‘beni al’ diye odadan arıyor. Yataktan çıkamadı. Bana ‘gidersem ağlar mısın?’ dedi, ‘Ne saçmalıyorsun şimdi Elpida’ diyordum. Bana ‘Bir şey oldu, canım yanıyor, doktorlara da söyledim’ dedi. Üzerini değiştirmek için hastaneye gittik ve üç saatten fazla bekledik. Dışarı çıkardık, çok üşümeye başladı. Jinekolok ‘entübasyonu durdur ki kocası onu görsün’ diye bağırdı. Bütün doktorlar ve hemşireler ağlıyordu. Elpida bana ‘Ağlamanı istemiyorum, seni yukarıdan göreceğim’ dedi. ‘Benim için çocuğumuzla ilgilenmeni istiyorum’ dedi son olarak’.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...