Validen, zamlar yüzünden ısınma sorunu yaşayacak vatandaşlara öneri: Boğazlı kazak giyin - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Validen, zamlar yüzünden ısınma sorunu yaşayacak vatandaşlara öneri: Boğazlı kazak giyin

Japonya‘da Tokyo Valisi Koike Yuriko, artan enerji fiyatları nedeniyle yüksek gelen faturaları düşürmek için “Boğazlı kazak giyin” önerisinde bulundu.

BBC’nin haberine göre, başkent Tokyo’nun valisi Koike, enerji tüketiminin düşürülmesine ilişkin düzenlenen bir toplantıya katıldı.

Koike başkent sakinlerine, artan enerji faturalarının düşürülmesini destekleyecek bir araç olarak boğazlı kazak giymeleri önerisinde bulundu.

Boğazlı kazakların iş ortamında uygunluğuna dair bir soruyu, giydiği boğazlı kazaklarla dikkati çeken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a atıfta bulunarak yanıtlayan Koike, insanların Macron’dan ilham alması gerektiğini belirtti.

Koike, kazakların sıcak olduğunu ve genel enerji tüketiminin düşürülebileceği bunun da karbondioksit emisyonunun azaltılmasıyla ilişkilendirilebileceğini dile getirdi.

Avrupa’da bile Macron’un bu kazakların giyilmesinde ön ayak olduğunu kaydeden Koike, kazakların “gerçekten sıcak olduğunu” söyledi. Koike, boğazlı kazakların kışın yaşanabilecek enerji krizinin üstesinden gelinmesi için bir araç olduğunu öne sürdü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Japonya'daki 7.6 Büyüklüğündeki Depremde Ölü Sayısı 62'ye Yükseldi

Japonya’nın Pazartesi günü 7.6 büyüklüğünde yaşanan depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kardan elektrik üretimini test ediyorlar

Japonya’nın Aomori kentinden araştırmacılar, kardan yararlanarak enerji sağlama ve olası elektrik kesintileriyle başa çıkma yöntemleri üzerinde çalışıyorlar.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hiçbir şey yapmadan günde 340 evro kazanıyor

Japonya’nın Tokyo şehrinde, 38 yaşında Shoji Morimoto, ‘rental-san’ olarak hiçbir şey yapmadan para kazanmanın yolunu bulmuş durumda.
Devamını oku...