DEİ aylık fatura göndermeye hazırlanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

DEİ aylık fatura göndermeye hazırlanıyor

DEİ aylık fatura göndermeye hazırlanıyor

Yunanistan Elektrik Kurumu DEİ diğer özel şirketlerin müşterilerine yıllardır sunduğu aylık fatura hizmetini sunmaya hazırlanıyor.

DEİ yıllardır iki aylık tahmini ve dört aylık gerçek faturalar gönderiyordu. Ancak aylık elektrik faturası uygulamasının aile bütçesini daha iyi idareye yol açtığı ve müşteriler tarafından daha büyük karşılık gördüğü belirtiliyor. Örneğin iki ayda 180 euro ödemek yerine ayda 90 euro ödemek, hane bütçesinin idaresini daha çok kolaylaştırıyor.

Bu düzenlemenin özel elektrik tedarikçisi şirketlerin ödenmemiş fatura borçlarının düşük ve idare edilebilir seviyelerde olmasında önemli etkenlerden biri olduğu kaydediliyor. DEİ’ye yönelik ödenmemiş borçların ise 2,5 milyar evro’yu bulduğu biliniyor.

DEİ Başkanı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, elektronik ödeme hizmetine kayıtlı tüketicilere aylık elektrik faturası gönderilmeye başlanacağını açıkladı. Azınlıkça’daki habere göre ilk aşamada 800 bin kişiye aylık fatura gönderilmesi planlanırken, 2018 yılı içerisinde bu rakamın 2 milyon kullanıcıya çıkartılması hedefleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et