SYRIZA'dan Katrungalos: Türkiye saldırgan tutum sergilediğinde yaptırım şart - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

SYRIZA’dan Katrungalos: Türkiye saldırgan tutum sergilediğinde yaptırım şart

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisinin Dışişleri Komisyonu Başkanı Yorgos Katrungalos, Türkiye’yi ‘kendine çeki-düzen vermeye zorlamak’ için Doğu Akdeniz ülkelerinin ortak anlaşmasını önerdi.

Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrindeki Amerikan varlığına da değinen SYRIZA Dışişleri Komisyonu Başkanı, ABD’nin Türkiye’nin ‘tahriklerine’ karşı şimdiye kadar sert bir tavır takınmadığını, diplomatik bir dil kullandığını kaydetti.

Katrungalos’a göre SYRIZA’nın önerisi, Türkiye’nin ‘provokasyonlarının’ bedelini Avrupa Birliği yaptırımlarıyla ödemesi yönünde.

Bu nedenle, ülkemizden AB’nin Türkiye’ye yönelik tutumuna daha fazla ağırlık vermesini isteyen Katrungalos, böylece Türkiye’nin eylemleri için somut ekonomik sonuçları olacağını belirtti.

SYRIZA Dışişleri Komisyonu Başkanı, olumsuz bir örnek olarak, Yunanistan’ın Türkiye’den belirli garantiler almadan önce başlamaması gereken AB-Türkiye gümrük birliği yükseltme müzakerelerini gündeme getirdi.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan’ın Mora/Peloponisos – Girit arasında doğal gaz araştırmalarına başladığı yönündeki haberlere ilişkin olarak, Katrungalos, bu çalışmayı desteklediklerini söylerken, öte yandan hükümetin bunu çok büyük bir şeymiş ve ‘Türkiye’yi uyurken yakalamış’ gibi göstermesinin ise ‘hükümet propagandası’ olduğunu ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...