Katrungalos: Hüseyin Zeybek’i uyardık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Katrungalos: Hüseyin Zeybek’i uyardık

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras ve SYRIZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi Dışişleri Komisyonu lideri Yorgos Katrungalos, İskeçe (Xanthi) milletvekili Hüseyin Zeybek hakkında konuştu.

SYRIZA Dışişleri Komisyonu lideri, ‘Lozan Antlaşması net, Yunanistan’da sadece tek ve Müslüman azınlık var. Elbette bunun içinde Türk, Pomak, Roman kökenli insanlar da yer alıyor ki Yunan ve Avrupa yasalarınca kendilerini tanımlama hakları var’ dedi.

İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek’in canlı yayında tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Katrungalos, gazetecinin ise o anda buna tepkisiz kalmasını da eleştirdi.

Azınlık konusunda Zeybek’e net ve ciddi bir uyarıda bulunulduğunu belirten Katrungalos, özellikle Türk televizyonlarına çıkıp ‘Türk azınlığın haklarını savunmaya devam edeceğiz’ gibi cümleler kullanmasının doğru olmadığını, Türkiye’nin azınlığın iç işlerine karışması konusunda tavırlarının net olduğunu ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...