Katrungalos: SYRIZA’nın müftülük konusunda tavrı net - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Katrungalos: SYRIZA’nın müftülük konusunda tavrı net

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisinin Dışişleri Komisyonu Başkanı Yorgos Katrungalos, yeni müftülük düzenlemesiyle ilgili konuştu.

Yerel Hronos gazetesine konuşan Katrungalos, yasal düzenlemede, Batı Trakya İçin Partilerarası Komisyon’un raporunun kayda alınmadığını belirtti.

SYRIZA Dışişleri Komisyonu Başkanı, kendilerinin üzerinde durdukları noktanın iki anahtar kelime, ‘temsiliyet’ ve ‘Azınlık tarafından kabul görme’ olduğunu belirtirken, iktidarın bu önemli ayrıntıyı esgeçtiğini belirtti.

SYRIZA’nın önerisinin Azınlığı temsil edecek bir Heyet oluşturulması ve bu Heyet’in belirleyeceği, Azınlık tarafından da kabul görecek 3-4 kişinin isminin Bakanlığa sunulması ve Bakan’ın içlerinden birini seçerek müftü tayin etmesi olduğunu belirten Katrungalos, partisinin görüşü olarak, halk tarafından oy kullanılarak seçimin söz konusu olmadığını belirtti.

Yeni düzenlemede, kurulan heyetin 33 kişiden oluştuğu ve bunlardan sadece 10’unun imam olduğunu belirten SYRIZA Dışişleri Komisyonu Başkanı, bunun temsiliyet açısından eksik olduğunu, en az 15’inin imam olması gerektiğini savunurken, ‘Bu kurul elbette Türk Konsolosluğu’nun maşası olmamalı, ancak temsiliyeti de olmalı’ ifadeleriyle açıklamalarını sürdürdü.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...