Katrungalos: Partilerarası Komisyon’a asla müftü seçimi teklif etmedik - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Katrungalos: Partilerarası Komisyon’a asla müftü seçimi teklif etmedik

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisinin dışişleri komisyonu lideri Yorgos Katrungalos Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrinde konuştu.

Aynı zamanda eski Dışişleri Bakanı da olan Katrungalos, asbaşkanlığını yürüttüğü (Batı) Trakya’nın Kalkınması İçin Partilerarası Komisyon’un bölgede uygulanacak stratejiyi belirlemesi gerektiğine, bir faaliyetler listesi olmaması gerektiğine dikkat çekti.

Temel hedefin (Batı) Trakya’nın ekonomik olarak gelişmesi ve kalkınması olduğunu söyleyen eski Dışişleri Bakanı, çevre ve yaşam kalitesinin gelişmesiyle bölgenin daha yaşanılır bir yer olabileceğini ekledi.

Katrungalos, Partilerarası Komisyon’da müftülük konusunun da görüşüldüğünü kaydederken, ‘Ama hiçbir zaman acilen müftü seçimini konuşmadık. Ortak hedefimiz, azınlığın da kabul edeceği bir kişinin belirlenmesiydi’ dedi.

Belirlenecek kişilerin Eğitim ve Dinişleri Bakanı’na sunulmasını ve kendisinin bu kişilerden birini tercih etmesini önerdiklerini söyleyen Katrungalos, ‘dış mihraklar’ın da müdahalesinin böylece önüne geçilmiş olacağını kaydetti.

Bu konuyu Komisyon’da ulusal mesele olarak gördüklerini ve bu yüzden tüm üyelerin fikir birliği içerisinde olduklarını belirten eski Bakan, azınlık mensuplarının Yunan vatandaşı olduklarını ve bu doğrultuda sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...