Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi'nden Yeni Bülten: Attika'ya Kar Yağışı Bekleniyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi’nden Yeni Bülten: Attika’ya Kar Yağışı Bekleniyor

Yunanistan genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürüyor. Sıcaklıkların düşmesi, kar yağışları, sert kuzey rüzgarları, şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınaların yaşanması beklenen bölgeler arasında Attika da bulunuyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Ulusal Meteoroloji Servisi EMY’nin en güncel raporuna göre, özellikle ülkenin doğu eteklerinde ve Teselya’nın yükseklerinden güneye doğru yoğun kar yağışları görülecek.

Ege Denizi, şiddetli kuzey rüzgarlarının etkisi altında kalacak. Orta ve güney Ege kıyı bölgelerinde ise şiddetli yağmur ve fırtına bekleniyor. Detaylara göz atıldığında:

Kar Yağışı Beklenen Bölgeler:

  1. Teselya – Sporades: Bugün dağlık ve yarı dağlık alanlarda, özellikle Magnesia bölgesinde yoğunlaşacak ve akşam saatlerinden itibaren daha düşük rakımlı bölgelerde (200-300m) etkili olacak.
  2. Doğu Orta Yunanistan: Boeotia ve Fthiotida’da dağlık ve yarı dağlık bölgelerde kar yağışı başlayacak ve akşam saatlerinden itibaren daha düşük rakımlı alanlarda (200-300m) etkisini artıracak.
  3. Eğriboz: Dağlık ve yarı dağlık bölgelerde başlayacak kar yağışı, akşam saatlerinden itibaren daha düşük rakımlı bölgelerde de etkili olacak.
  4. Attika: Özellikle kuzeydeki dağlık ve yarı dağlık bölgelerde kar yağışı başlayacak ve akşam saatlerinden itibaren daha düşük rakımlı bölgelerde (300-400m) gözlenecek.
  5. Kuzey ve Doğu Mora: Bugün dağlık ve yarı dağlık bölgelerde başlayacak kar yağışı, geceden itibaren daha düşük rakımlı bölgelerde (300-400 m) etkili olacak.
  6. Girit: Dağlık ve yarı dağlık bölgelerde başlayacak kar yağışı, yarın sabah saatlerinden itibaren yoğunlaşacak.

Şiddetli Kuzeyli Kuzeydoğu Rüzgarları:

  • Yarın sabah erken saatlerden itibaren özellikle kuzeyde başlayacak ve zamanla orta ve güney Ege’ye yayılacak.
  • Çarşamba günü Ege’de devam edecek olan sert kuzey rüzgarları, sabah saatlerinden itibaren kuzeyde 8 Beaufort ile sınırlı kalacak ve giderek zayıflayacak.

Şiddetli Sağanak ve Gök Gürültülü Fırtınalar:

  • Yarın sabahın erken saatlerinden itibaren Sporades, Eğriboz, Kiklad Adaları ve Girit’te başlayacak.
  • Olaylar, Çarşamba sabahı erken saatlerden itibaren Sporades, Eğriboz ve Kiklad Adaları’nda ve öğleden sonra saatlerinden itibaren Girit’te yavaş yavaş zayıflayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...