Benzin istasyonu bile olmayan Egnatia Otobanı’na araç şarj istasyonu istiyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin istasyonu bile olmayan Egnatia Otobanı’na araç şarj istasyonu istiyorlar

Avrupa Parlamentosu üyeleri, AB’nin otoyollarındaki şarj istasyonlarında alternatif yakıtlarla şarj istasyonları kurulması çağrısında bulundu.

AB’nin iklim açısından nötr olması için, Avrupa Parlamentosu üyeleri, her 60 kilometrede bir şarj istasyonları, her 100 kilometrede bir hidrojen yakıt ikmali ve gemilerden daha az emisyon talep ediyorlar.

Üye Devletler, 2024 yılına kadar bu hedeflere nasıl ulaşılacağına dair planlarını sunmak zorunda kalacaklar, ancak otoyollarda bu konularda yıllardır altyapı çalışması yapılmadığı göz önüne alınırsa, bu önlemin uygulamaya geçmesinin pek mümkün olmadığı söylenebilir.

Kaldı ki, Egnatia Otobanı örneğinde olduğu gibi, daha yol üzerinde benzin istasyonu dahi bulunmayan otobanların sayısı epey fazla.

Egnatia Otobanı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Egnatia Otobanı'nda Trajik Kaza: 56 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Egnatia Otobanı’nın İskeçe – Gümülcine yol kesiminde, Yassıköy sapağı civarında, 22 Şubat Çarşamba gecesi geç saatlerde meydana gelen feci bir trafik kazası, bir aileyi yasa boğdu.
Devamını oku...