Batı Trakya’da akıllı tarım tûtûne el attı: İlk aşamada 11 baz istasyon kurulacak - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da akıllı tarım tûtûne el attı: İlk aşamada 11 baz istasyon kurulacak

azınlıkça

Batı Trakya’nın İskeçe ili için tûtûn üretiminde akıllı tarım hizmetlerinin uygulanmasını öngören anlaşma 15 Şubat Cuma günü imzalandı. İlk aşamada tûtûn tarlalarındaki iklim ve toprak şartlarını kayıt altına alınacak ve analiz edecek 11 baz istasyon kurulacak.

Yunanistan Tûtûn Üreticileri Kooperatif Birliği (SEKE) ile Neuropublic A.Ş. arasında tûtûn üretim şartlarının iyileştirilmesi ve verimin artması hedefiyle önemli bir anlaşmaya imza atıldı.

Bu anlaşma sayesinde, akıllı tarım teknolojisi dünya çapında ilk kez tûtûn üretiminde uygulanmış olacak.

Anlaşma, ilk aşamada akıllı tarım teknolojisinin bölgedeki 300 tütün üreticisi tarafından uygulanmasını öngörürken, yakın gelecekte SEKE ile işbirliği içerisinde olan 15 bin tütün üreticisinin tamamının bu teknolojiden istifade etmesi hedefleniyor.

İlk aşamada tûtûn tarlalarındaki iklim ve toprak şartlarını kayıt altına alınacak ve analiz edecek 11 baz istasyon kurulacak. Azınlıkça’nın aktardığına göre akıllı tarım teknolojisinden istifade edilerek üretim maliyetinin düşürülmesi, üretimin de gerek nitelik gerekse de nicelik açısından artırılması hedefleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.