Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği'nden Önder Mümin'e kınama - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği’nden Önder Mümin’e kınama

Batı Trakya‘da agserif ve kavgacı kişiliğiyle ün salan Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin son günlerde imamlar ile tartışmaya başladı. Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği yayınladığı kınamayla Önder Mümin‘e sert cevap verdi.

Batı Trakya Camileri Din Görevliler Derneği Yönetim Kurulu’nun yayınladığı açıklama şöyle.

KINAMA

Derneğimizin kIymetli bir üyesi olan İsmail Abdal Nazif’in sosyal medya üzerinden Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin’in Yuvacılı köyü için bir vaadini hatırlatarak, ne vakit yerine getirileceğini sorması üzerine, Önder Mümin tarafindan bir dizi iftiraya ve hakarete maruz kalmıştır.

Her köy sakininin böyle bir vaadi sorgulama hakkı olduğu kadar Yuvacılı köyü din görevlisinin de hakkı vardır. Bu kadar masum bir sorgulamayı büyüterek din görevlimizi “ahmaklıkla” ve “hainlikle” itham edilmesini şiddetle kınıyoruz.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu kendisini, politik emellerine ulaşmak için azınlığın yapı taşı olan kuruluşlarını ve kuruluşların yöneticilerini toplum nezdinde alenen küçük düşürecek söylemlerde bulunduğu, hatta üyesi bulunduğu Batı Trakya Azınlığı Danışma Kurulu ilke ve prensiplerini hiçe saydığından Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu‘ndan ihraç etmişti.

Bir kez daha bu vesile ile alınan kararın ne kadar doğru olduğunu müşahede ediyoruz. Hakikaten bu şahsın azınlıkla tüm duygusal bağlarını yitirdiğini, kimliğimizin, mevcudiyetimizin ve istikbalimizin kendisi için artık bir kıymet ifade etmediğini üzülerek şahitlik ettiğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Bat Trakya Camileri Din Göreviileri Dernegi Yönetim Kurulu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sibel Hacı Ali Yassıköy’ün Yeni Belediye Başkan Yardımcısı

Simbel Hacı Ali, Yassıköy Belediyesi Kültür, Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarından Sorumlu Yassıöy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi'nden Yassıköy Sağlık Merkezi'ne Anlamlı Destek

Gümülcine Vakıflar İdaresi, sağlık hizmetlerinin ön cephesinde önemli bir katkıda bulunarak, 6 Mart Çarşamba günü Yassıköy Sağlık Merkezi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
Devamını oku...