Mehmet Arif: Önder Mümin’in istediği otur otur, kalk kalk - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Mehmet Arif: Önder Mümin’in istediği otur otur, kalk kalk

Yassıköy Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Arif

Yassıköy (İasmos) Belediye Başkanı Önder Mümin’in ihraç ettiğini açıkladığı Belediye Meclis Üyesi Mehmet Arif yayınladığı basın açıklamasıyla Önder Mümin’e cevap verdi ve istifa ettiğini söyledi.

Batı Trakya siyasetinde kavgacı ve agresif karakteriyle bilinen Önder Mümin, şimdi de kendi listesindekilerle gerginlik yaşamaya başladı.  Önder

Mümin’in ihraç ettiğini açıkladığı Mehmet Arif, yayınladığı basın açıklamasıyla asıl kendisinin istifa ettiğini duyururken Belediye Başkanı ile yaşadıklarını anlattı.

Yassıköy Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Mehmet Arif’in basın açıklaması şöyle:

Çok değerli Yassıköy Belediyesi mensubu abilerim ablalarım kardeşlerim,

2019 yılındaki yerel seçimlerde sn. Önder Mümin’in İleri Listesi’nden adaylığımı açıkladıktan sonra siz değerli halkımız sayesinde 849 oy alarak listenin birincilerinden oldum. 

Bizi bu listede ortak görüşlerin bir araya getirdiğine inanmıştım, fakat sn. Önder Mümin seçildiği andan itibaren bazı liste arkadaşlarımı kışkırtarak, üstüme oynatarak rol ve değerlerinden uzaklaşmıştır.

Anlaşılmaz bir şekilde Belediye Başkan Yardımcılığı görevimin 8’inci ayında sırf halkım için çalışmama rağmen yetki kısıtlamasına giderek beni ötekeleştirmeye çalışmıştır. Bu yaptıklarıyla siz halkımızın kararlarına ve oylarına saygı göstermemiştir.

Ayrıca, bazı kişiler aracılığıyla görevin dördüncü yılında beni yeniden belediye başkan yardımcılığına getireceğini söyleyerek ses çıkartmamamı iletmiştir. 

Ben, onun Eyalet Başkanlığı yönetiminde sizleri yüz üstü bıraktığı gibi görevi bırakıp gitmek istemedim, dayandım, direndim ve 12 ay boyunca sizin verdiğiniz destek ile belediye başkan yardımcılığı görevimin başında durdum.

Bu süre zarfında göstermiş olduğum insan üstü gayretleri, çalışmaları hiç kimsenin hor görmeye ve yok saymaya hakkı yoktur! Sn. Önder senin de buna gücün yetmez!

Maalesef çalışkanlığımız, cesaretimiz ve doğruluğumuz sn. Önder ve bazı yakın mesai arkadaşlarının hoşuna gitmemiştir. İnsanların dertlerini dinlemem, evraklarını kapılarına kadar götürmem, halkımız için memurlarla kavga etmem ve verdiğim daha nice hizmet beğenilmemiştir. 

Bir gün bile durmayarak çalıştım, hiçbir zaman makam peşinde koşmadım, yine hoşlarına gitmedi. Metrelerce dere ıslah çalışmalarını kendi imkanımızla yaptık, yine olmadı. Onun istediği “otur otur, kalk kalk”tı! 

Daha yapacağım birçok şey olduğunu anlayınca sn. Önder Mümin beni halktan koparma, liste arkadaşlarımız karşısında itibarsızlaştırma çalışmalarına başladı. Sn. Önder asıl bu olmadı!

Boyun eğmediğim için beni listeden ihraç ettiğini dile getirdiği açıklamasıyla terbiye ettiğini zannediyor. Oysa ki daha önceki fikir ayrılıklarımızda bazı konularda değişmediği takdirde istifa edeceğimi kendisine alenen belirtmiştim.

Dün akşam yaşanan en son fikir ayrılığında da yine kişisel davranışlarında hiçbir iyileşme olmadığını görerek birlikte çalışmaya devam etmemizin imkansız olduğu ortaya çıkmıştır.

Kimin ne olduğunu, kimin nereden geldiğini ve nereye gittiğini bu halk, senin kandırmacalarına rağmen, çok iyi biliyor ve görüyor. Zamanı geldiğinde bunun cezasını halkımızın keseceğinden eminim!

Son olarak İleri Listesi’nden istifa ettiğimi ve yoluma bağımsız belediye meclis üyesi olarak devam edeceğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.

Mehmet Arif

Yassıköy Belediye Meclis Üyesi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sibel Hacı Ali Yassıköy’ün Yeni Belediye Başkan Yardımcısı

Simbel Hacı Ali, Yassıköy Belediyesi Kültür, Gençlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikalarından Sorumlu Yassıöy Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Vakıflar İdaresi'nden Yassıköy Sağlık Merkezi'ne Anlamlı Destek

Gümülcine Vakıflar İdaresi, sağlık hizmetlerinin ön cephesinde önemli bir katkıda bulunarak, 6 Mart Çarşamba günü Yassıköy Sağlık Merkezi’ne iki adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.
Devamını oku...