Türkiye'de kabine Türk-Yunan ilişkilerini masaya yatırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’de kabine Türk-Yunan ilişkilerini masaya yatırıyor

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Ankara Beştepe’de toplanacak. Kabinenin gündeminde Türkiye-Yunanistan ilişkileri de bulunuyor.

Türkiye’de bugün yapılacak kabine toplantısında Türkiye-Yunanistan ilişkileri de  ele alınacak. Son dönemde gerginliğin zirve yaptığı Türk-Yunan ilişkileri kritik bir dönemden geçiyor. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde görüşülecek konular arasında “Yunanistan’ın son aylarda Türk jetlerini tacizleri, Atina’dan gelen provokatif adımlar ile Yunanistan’ın adaları silahlandırma adımının” ele alınacağı belirtildi.

Öte yandan Ekim ayının ilk haftası toplanacak Avrupa Birliği Liderler Zirvesi’ne Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak. AB Liderler Zirvesi’nde Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir görüşme yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmezken, toplantıda Türkiye-Yunanistan ilişkileri değerlendirilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk-Yunan Diplomatik Görüşme Takvimi Belirlendi

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk-Yunan diplomatik ilişkilerinde yeni bir döneme giriliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Frangoyannis: Kipi-İpsala sınırında yeni köprü inşaatı 2024’te başlıyor - Bakan neler söyledi?

Yunanistan Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, Kipi-İpsala sınırında geçişleri kolaylaştıracak yeni bir köprünün inşaatına 2024’te başlanacağını açıkladı.
Devamını oku...