Otomobil anahtarlarımızı neden mikrodalga fırına koymalıyız? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Otomobil anahtarlarımızı neden mikrodalga fırına koymalıyız?

Kulağa garip gelse de, otomobil anahtarlarınızı mikrodalga fırına koymak sizi birçok sorundan kurtarabilir.

Araba hırsızlığı, sürücülerin/sahiplerin en kötü kabuslarından biri. Bunun nedeni, otomobilin birçokları için finansal ve duygusal olarak çok değerli bir ‘nesne’ olmasıdır. Ayrıca, birçokları için bir çalışma aracı ve diğerleri için bir ‘kaçış’ ve özgürlük aracıdır.

Neyse ki, hırsızlık önleme cihazları, alarmlar ve GPS izleyiciler gibi arabanızı korumanın birçok yolu var. Ancak arabayı korumanın çok az kişinin bildiği ve yeni bir hırsızlık tekniğiyle mücadeleye yardımcı olabilecek başka bir yolu daha var.

Hırsızlık yöntemlerinden biri herhangi bir kurcalama olmadan arabayı açıp çalıştırabilmek için olası hırsız tarafından kablosuz anahtarın ‘hacklenmesi’.

Gerçekten de, çoğu sürücü kolaylık sağlamak için araba anahtarlarını ön kapının yanına bırakır. Sorun, hırsızların anahtar sinyalini alıp aracınızı kolayca çalabilmesi gerçeğinde yatmaktadır.

Bunu, değerini kanıtlamış ve hiçbir maliyeti olmayan bilinmeyen ve garip bir önleme yöntemi vardır. Bu, arabanın anahtarlarını mutfaktaki mikrodalga fırına koymaktır.

Böylece mütevazı beyaz cihaz, anahtar sinyalin iletimini engellemeyi ve hırsızlar için hayatı zorlaştırmayı başarır. Ancak dikkatli olun, çünkü yöntem tüm tuşlarda çalışmaz.

Diğer yandan anahtarları mikrodalgada unutmaktan ve yanlışlıkla açmaktan endişeleniyorsanız, başka çözümler olduğunu bilin. Örneğin, kablosuz anahtarı RFID teknolojisine sahip bir kutuya yerleştirebilir veya daha da kolay bir şekilde anahtarı bir parça alüminyum folyo ile sarabilirsiniz. Bu yollardan biriyle, gece boyunca arabanızın çalınma riskini önemli ölçüde azaltmayı başaracaksınız.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Otomobil anahtarlarıyla yaptığımız en büyük hata: Ciddi hasarlara yol açabiliyor

Sürüşten önce ve sürüş sırasında yaptığımız birçok hareket vardır ve bunların bir kısmı aracımıza veya bileşenlerinden birine ciddi hasar verebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Otobanda hız sınırı olan 130 kilometre hızla giderken, size sinyal yaparlarsa yol verecek misiniz?

Birçok sürücü otoyolun sol şeridinde hızla hareket eder ve önlerindeki sürücülere onları geçmek için ışıklarıyla işaret verir.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sigortasız araçlar için yeni önlemler geliyor

Yunanistan’da araçlarını sigortalamayan sürücüer için ilgili kanun revize edilecek ve yıl sonuna kadar faaliyete geçilecek.
Devamını oku...