Hükümetten ev sahibi olmak isteyene faizsiz kredi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hükümetten ev sahibi olmak isteyene faizsiz kredi

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, 39 yaş altı gençler, öğrenciler ve genç çiftler için barınma programı müjdesi verdi.

Program satın alma veya yenileme için ucuz konut ve kredisi verilmesini öngörüyor.

Program hem anlık hem de uzun vadeli olacak ve artan emlak fiyatlarının yeni bir hayata başlamalarını engellediği 39 yaş altı gençlere, öğrencilere ve ebeveynlerinin evinde yaşayan genç çiftlere yönelik olacaktır.

Hemen devreye girecek olan konut programı (1,8 milyar) Ekim ayından itibaren yapılacak eylemlerle daha ucuz ev almak veya kiralamak için 100.000’den fazla hak sahibine hitap edecek, yeni inşaat gerektirenler kademeli olarak geliştirilecek.

Ayrıca, diğerlerinin yanı sıra, 50 bin genç öğrenci için konaklama ödeneğinin 1.000’den 1.500 evroya (hatta bazı durumlarda 2.000 evroya) artırılmasını ve aynı zamanda Girit, Teselya, Batı Makedonya, Trakya ve Batı Attiki Üniversiteleri için 8.150 kişilik beş modern Öğrenci Yurdu’nun inşasını içeriyor.

Bu programla, minimum katılımla bir çiftin aylık 275 evro, yani konut kiralamak için ödeyeceği kiranın çok altında bir tutarla 100.000 evroluk bir ev alabilmesi için ‘yol açılıyor’.

Bu kredi 39 yaşına kadar olan gençlere verilmekle birlikte, bir aile olması durumunda genç olana da verilecek (örneğin 40 ve 38 yaşında bir çift kredi ikincisine verilecek).

Buna ek olarak, 20.000 genç için ‘Tasarruf Ediyorum ve Yeniliyorum’ programı aracılığıyla eski evleri yenilemek için teşvikler olacak ve burada her bir yararlanıcı, mülkteki enerji müdahaleleri için 20.000 evroya kadar yardım, 3.000 evroluk ek bir destek ve bir 7 bin euro düşük faizli kredi alacak.

En az 10.000 mülk sahibine bir teşvik olarak, mülklerini yenilemeleri için 10.000 evroya kadar devlet desteği verilecek, ancak bunları uzun vadeli sözleşmelerle kiralamaları gerekecek ve devlet kiranın yüzde 40’a varan oranda kısmını karşılayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...