Otomobil anahtarlarıyla yaptığımız en büyük hata: Ciddi hasarlara yol açabiliyor - Azınlıkça
Yaşam

Otomobil anahtarlarıyla yaptığımız en büyük hata: Ciddi hasarlara yol açabiliyor

Sürüşten önce ve sürüş sırasında yaptığımız birçok hareket vardır ve bunların bir kısmı aracımıza veya bileşenlerinden birine ciddi hasar verebilir.

Bunlar otomatik ve gözümüze masum görünen hareketler, ancak aracımızın sistemi tam tersi bir görüşe sahip.

Tipik bir örnek, günlük hayatımızda kullandığımız birçok anahtar gibi genellikle aynı anahtarlığa astığımız araba anahtarlarıdır. Bu alışkanlığın nasıl zararlı olabileceğini merak ediyorsanız, uzmanlar şu yanıtı veriyor:

Anahtarlıkta çok fazla anahtarın olması ateşleme ‘göbek deliğinin’ hassas iç bileşenlerine zarar verebilir, çok fazla ağırlık taşıyacak şekilde tasarlanmadığından, kontağa ağır bir anahtarlık astığınızda, her titreşim ve bükülme, mekanizmanın tüm hassas iç parçalarını sırayla aşındıracaktır.

Uzun süreli kontak anahtarı sorununun etkileri motor çalıştırma sorunlarına yol açabilir veya başka önemli güvenlik sorunları yaratabilir.

Sorun, anahtarların kendileri ve anahtarlıktaki sayıları değil, toplam ağırlıklarıdır.

Bir araba anahtarlığının kaç anahtara sahip olabileceğine dair uzman bir yanıt olmasa da, çoğu kişi en fazla beş veya altı anahtarın olması gerektiği konusunda hemfikirdir.

Ancak, yapılacak en iyi şey, araç anahtarlarınızı ayrı bir anahtarlığa asmak ve maliyetli hasar riskini ortadan kaldırmaktır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Otobanda hız sınırı olan 130 kilometre hızla giderken, size sinyal yaparlarsa yol verecek misiniz?

Birçok sürücü otoyolun sol şeridinde hızla hareket eder ve önlerindeki sürücülere onları geçmek için ışıklarıyla işaret verir.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sigortasız araçlar için yeni önlemler geliyor

Yunanistan’da araçlarını sigortalamayan sürücüer için ilgili kanun revize edilecek ve yıl sonuna kadar faaliyete geçilecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan, Avrupa’nın en iyi eski araçlarına sahip

Araç kontrollerindeki bozulma, KTEO’ların bir kısmının, işini tam olarak Devlet’in tanımladığı şekilde yapmak isteyen işletmeler aleyhine haksız rekabet durumuna girmesiyle devam etmekte.
Devamını oku...