Dizel arabalar için ek süre istediler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dizel arabalar için ek süre istediler

Avrupa Komisyonu’nun 2035’ten itibaren içten yanmalı motorların tamamen kaldırılmasına yönelik planına devam etme kararı hakkında Avrupa düzeyinde büyük tartışmalar başladı.

Bu kararın amacı, o yıldan itibaren üretilecek yeni arabaların kirleticilerini ortadan kaldırmak olarak açıklanmıştı.

Ortalama 15 yıllık bir süre içerisinde, AB 2050 yılına kadar otomobillerde sıfır emisyon sağlamayı ve çevreyi korumayı amaçlıyordu.

AB içinde bu karara tepkiler gelirken, ilk tepki Almanya’dan geldi ve Alman Maliye Bakanı, belirlenen takvimin uygun olmadığını belirtti.

Almanya’nın hemen ardından 5 AB üyesi (İtalya, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya) daha uzatma çağrısında bulundu.

Söz konusu 5 ülke 2035’ten itibaren üretilen araçların yüzde 90’ının sıfır emisyonlu olmasını ve 2040’ta yüzde 100 olmasını şart koşarken, hafif mesleki araçlar içinse 2035’te yüzde 80’inin ve 2040’ta yüzde 100’ünün sıfır emisyonlu olmasını istiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dizel Krizi: Yetersiz Arz ve Yüksek Fiyatlar Ekonomiyi Tehdit Ediyor

Dünya genelinde dizel yakıt arzının yetersizliği, enerji fiyatlarında hızla artan bir krize yol açıyor. Vadeli petrol fiyatları yükselirken, dizel fiyatları hızla artıyor ve ekonomileri olumsuz etkiliyor.
Devamını oku...