Bu 3 bitki bağırsakları sakinleştiriyor ve sindirim sistemine iyi geliyor - Azınlıkça
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Bu 3 bitki bağırsakları sakinleştiriyor ve sindirim sistemine iyi geliyor

Yemeklerde kullanılan ama aynı zamanda kaynatılarak da tüketilen, uygun sindirim işlevine ve sindirim bozukluklarına karşı mücadeleye katkıda bulunan 3 aromatik ve şifalı bitkiyi daha ortaya çıktı.

Bu üç bitki şöyle sıralanıyor:

Rezene

Bahçenizin bir köşesinde veya balkonunuzda saksıda bulundurabileceğiniz bir bitki. Bitkinin tüm kısımları, anason aromasını andıran özel ve karakteristik bir aromaya sahiptir ve köklerinden tohum ve yapraklarına kadar tüm parçaları tüketilebilir veya yemeklerde ve salatalarda baharat olarak kullanılabilir.

Beslenme uzmanı Ginger Hultin, ‘Rezene tohumları sindirimi iyileştirir ve bağırsak rahatsızlıklarına yardımcı olur’ diyor. Bunun nedeni, rezenenin sindirim sistemi kaslarını gevşetme yeteneğine sahip olmasıdır. Yine de lif oranı yüksektir, bu da genel olarak sindirim sistemine yardımcı olduğu anlamına gelir. Ek olarak, bazı araştırmalar bu bitkinin antimikrobiyal, antienflamatuar ve antiviral özelliklere sahip olduğunu düşündürmektedir.

Hipokrat’ın bu bitkiyi bebeklerde mide ağrıları ve kolik için yatıştırıcı olarak önermesi tesadüf değildir.

Karahindiba

Adını karahindiba, dantel veya yaban turpu gibi duymuş olabileceğiniz gibi birçok isme sahip olan bitki, vitamin, mineral ve lifle dolu son derece besleyici bir bitkidir. Aktif bileşenleri, diğer şeylerin yanı sıra, idrar söktürücü ve iltihap önleyici özelliklere sahipken, karaciğerin düzgün çalışmasına bile katkıda bulunur.

Araştırmaya göre, bitki alımı bağırsak sağlığı ile ilgili iki değerli probiyotik türü olan Lactobacillus ve Bifidobacterium’u artırabilir. Yaprakları salatalarda pişmiş veya çiğ olarak yenebilir. Kökü genellikle kurutulur ve içecek olarak tüketilebilir.

Papatya

Papatyanın iyileştirici ve yatıştırıcı özellikleri, en ünlü doğal yatıştırıcılardan biri olduğu için (örneğin; kulaklarda veya gözlerde) tartışılmaz. Ama aynı zamanda sindirim sistemimizin sağlığını destekleyen mükemmel bir bitkidir. Bazı çalışmalar, gaz, hazımsızlık, ishal, iştahsızlık ve mide bulantısı ve kusma gibi çeşitli gastrointestinal rahatsızlıklara olumlu katkıda bulunabileceğini düşündürmektedir. Papatya içeceğine ek olarak, kurutulmuş çiçeklerini bir smoothie’de deneyebilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...