40 yaş ve üzerindekiler günde kaç saat uyumalı? - Azınlıkça
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

40 yaş ve üzerindekiler günde kaç saat uyumalı?

Bilim insanları, 40’ıncı yaşını doldurmuş olan insanların günde kaç saat uyuması gerektiği konusundaki tartışmaya son noktayı koydular.

Nature Aging dergisinde yayımlanan bilimsel çalışmaya göre, 40 yaşını doldurmuş olan kişiler için günde 7 saat uyku yeterli.

Araştıramayı yapan İngiltere Cambridge Üniversitesi, Psikiyatri Bölümü’nden Barbara Sahakian, makalesinde şu ifadeleri kullandı:

‘İyi uyku hayatın her aşamasında önemlidir, ancak özellikle yaşlandıkça. Yaşlılar için uykuyu iyileştirmenin yollarını bulmak, özellikle psikiyatrik bozuklukları ve demansı olan hastalar için, iyi bir zihinsel sağlık ve esenliklerini sürdürmelerine ve bilişsel bozulmadan kaçınmalarına yardımcı olmada hayati olabilir.’

Araştırmacılar, 38 ila 73 yaşları arasındaki 500 bin İngiliz yetişkinin çeşitli uyku düzenleri, zihinsel sağlıkları ve refahları hakkındaki verileri analiz etti.

Katılımcılar bir dizi farkındalık testini tamamlarken, genetik veriler ve beyin görüntüleme, yaklaşık 40 bin katılımcıya sunulan ek verilerden bazılarıydı.

Neticede 7 saatlik uykunun, bireylerin zihinsel sağlığı ve bilişsel performansı üzerinde faydalı bir etkisi olduğu sonucuna varıldı.

Özellikle, daha az uyuyanlar testlerde ve bilgi işleme hızı, görme keskinliği, hafıza ve problem çözme becerilerinde daha kötü performans gösterdiler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Uykuda Işıklar Açık Olursa Sağlık ve Ruh Halinizi Nasıl Etkiler?

Birçok insanın yatak odasında ışıkları açık bırakarak uyumasının sağlık ve ruh halimiz üzerinde olumsuz etkileri olabileceği uzmanlar tarafından belirtiliyor.
Devamını oku...