Gaz ve petrol fiyatlarına savaş etkisi: Sert artışlar yaşanıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gaz ve petrol fiyatlarına savaş etkisi: Sert artışlar yaşanıyor

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatıyla birlikte tüm dünya alarma geçerken, petrol ve doğalgaz fiyatları da sert artış gösterdi

Savaşın patlak vermesiyle birlikte, Avrupa’da doğalgaz fiyatlarında çok sert bir artış yaşandı ve yüzde 35’lik bir yükseliş kaydedildi.

Krizin ardından, petrolün varil fiyatı 102 dolar olurken, Avrupa’da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF’de mart vadeli kontratlar için fiyatlar bu sabah yüzde 35’lik artışla 120 evroya kadar yükseldi. Geçen sene şubatta 17 euro seviyelerinde olan bu rakam, Aralık 2021’de 166 evroyu görmüştü.

Nisan vadeli kontratlarda fiyat artışı ise yüzde 37’yi aştı ve 121 evroyu gördü.

120 Euro’luk TTF fiyatı, bin metreküp gazın fiyatının 1277 Euro (1436 dolar) olması anlamına geliyor.

Almanya’nın Rus gazını taşıyacak Kuzey Akım 2 projesinde ruhsat sürecini iki gün önce askıya aldığını açıklamasıyla gaz fiyatları yükselişe geçmiş, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Başkanı Medvedev, Almanya’nın kararı üzerine Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Avrupalıların doğalgaza 2000 euro ödeyeceği yeni dünyaya hoş geldiniz” demişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

FSRU Dedeağaç'a Geldi: Yunanistan İçin Yeni Dönem

Dedeağaç Limanı’nda, Gastrade’in Yüzer Depolama Yeniden Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) demirlemesi, enerji güvenliği alanında Yunanistan için yeni bir sayfa açıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Yüzer LNG Ünitesi Orfeas, Singapur'dan Yola Çıkıyor

Yunanistan’ın ilk “Yüzer Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi” (FSRU) olan Gastrade’in özel tasarıma sahip Orfeas adlı tankeri, önümüzdeki hafta Singapur’daki Keppel tersanesinden hareket ederek tarihi bir yolculuğa başlayacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kimler Zirai Petrol Kullanımına İlişkin FPA iadesi alma hakkına sahip olacak?

2023 yılında, tarımda kullanılan zirai petrol için Özel Tüketim Vergisi (FPA) iadesi alma hakkına ilişkin önemli bir karar Resmi Gazete’de yayımlandı.
Devamını oku...