Portekiz'de aşırı kuraklık baş gösterdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Portekiz’de aşırı kuraklık baş gösterdi

Portekiz‘de kış aylarında yaşanan kuraklık giderek kötüleşmiş durumda. Ülkede son yirmi yıl içerisinde 2005, 2012 ve 2017 yıllarında kuraklık yaşanmıştı.

Portekiz Ulusal Hava Durumu Dairesi (IPMA) bugün yayımladığı bir raporda ülkenin yüzde 91’inin aşırı kuraklık yaşadığını duyurdu.

IPMA’ya göre 1-15 Şubat arası ortalama yağış oranı 30 yıllık dönem ortalamasının yalnızca yüzde 7’si olarak gerçekleşti.

Kurum ayrıca bu ayın kalan günlerinde de ciddi bir yapış beklenmediğini açıkladı. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenirken kuraklığın daha da kötüleşeceği tahmin ediliyor.

Bilim insanları Portekiz’in bu yüzyılın sonuna kadar yıllık yağış ortalamasında yüzde 20’lik bir azalma görüleceği tahmininde bulunuyor.

Portekiz hükümeti halkın kullanımı için su tasarruf etmek amacıyla barajlardaki suyun hidroelektrik üretimi için kullanımını kısıtlamıştı. Çiftçiler ise hayvanlarının otlayacağı yeşil alanın azalmasından dolayı mali yardım talebinde bulundu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

2023'te En Kurak Yıl: Batı Trakya'da Daha Az Yağış

Atina Gözlemevi Araştırma Direktörü ve meteoroloji sistemi başkanı Kostas Lagovardos’un dikkat çekici açıklamalarına göre, 2023 yılı Yunanistan için son 30 yılın en kurak dönemlerinden biri olarak kayıtlara geçti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kılkış'ta Çiftçilerin Sınır Kapısı Kapatma Girişimi Tansiyonu Yükseltti: Polis Müdahale Etti

Yunanistan genelindeki çiftçi protestoları kapsamında, Kuzey Makedonya kara sınırı Kılkış bölgesinde ağır vasıta geçişlerine iki saatliğine kapatma girişiminde bulunan çiftçilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçiler Protestolarını Şiddetlendiriyor: Otoyollar Ve Gümrüklerde Barikatlar

Yunanistan genelinde çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına karşı traktörlerle yollara dökülerek protestolarını şiddetlendiriyor.
Devamını oku...