Kılkış'ta Çiftçilerin Sınır Kapısı Kapatma Girişimi Tansiyonu Yükseltti: Polis Müdahale Etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kılkış’ta Çiftçilerin Sınır Kapısı Kapatma Girişimi Tansiyonu Yükseltti: Polis Müdahale Etti

Yunanistan genelindeki çiftçi protestoları kapsamında, Kuzey Makedonya kara sınırı Kılkış bölgesinde ağır vasıta geçişlerine iki saatliğine kapatma girişiminde bulunan çiftçilerle güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına tepkilerini traktörleriyle sınır kapısını kapatmaya çalışarak gösterirken, polisin müdahalesi ile gergin anlar yaşandı.

Yunanistan genelindeki eylemlerle çiftçiler, hükümetin tarım politikalarına karşı artan direnişlerine devam ediyor. Özellikle başkent Atina’da, çiftçilerin traktörleriyle düzenlemeyi planladıkları büyük gösteri, protestoların yeni bir boyuta taşınacağının sinyalini veriyor. Bu, çiftçilerin seslerini daha geniş bir kitleye duyurma ve taleplerine dikkat çekme amacı taşıyor.

Aynı zamanda Batı Trakya’da, Kipi Sınır Kapısı bölgesinde çiftçiler tarafından yapılan yol kapama eylemleri de devam ediyor. Burada çiftçiler, sınır kapısını aralıklarla trafiğe kapatarak, Yunanistan genelindeki protestoların bir parçası olarak eylemlerini sürdürüyor.

Kılkış’ta tepki gösteren çiftçilerin Kuzey Makedonya sınır kapısını kapatma girişimine polis müdahalesinin benzerinin ülkenin diğer sınır kapılarında da yaşanabileceği kaydediliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...