Ukrayna krizi: ABD ve Batılı ülkelerden vatandaşlarına 'terk edin' uyarısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ukrayna krizi: ABD ve Batılı ülkelerden vatandaşlarına ‘terk edin’ uyarısı

Ukrayna ile Rusya arasında süren kriz derinleşirken savaş çıkma ihtimalinin artması endişeleri de beraberinde getiriyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından İsrail, Güney Kore, İngiltere, Danimarka, Estonya ve Norveç, Ukrayna’daki vatandaşlarına bu ülkeden ayrılma çağrısı yaptı. Avrupa Birliği de (AB), Ukrayna’da bulunan birincil öncelikli olanlar haricindeki diplomatik personelinin ülkeden ayrılmalarını istedi.

Bu arada İsrail, Rusya ile Ukrayna arasında artan tansiyon nedeniyle Kiev Büyükelçiliği’nde görevli personelin ailelerini tahliye etmeye başladığını duyurdu.

Güney Kore de Ukrayna’ya seyahat edilmemesini ve oradaki vatandaşlarından ülkeyi terk etmelerini istedi.

Ukrayna ve Rusya arasında artan gerilimle ilgili yapılan diplomatik görüşmelerden sonuç çıkmazken İsrail, Kiev’de bulunan diplomat yakınlarını tahliye kararı aldı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘durumun kötüleşmesi’ nedeniyle Kiev Büyükelçiliği’nde çalışanların akrabalarının tahliye edildiği duyuruldu.

Açıklamada, İsrail vatandaşlarına bu ülkeyi ziyaret etmemeleri ve ‘ülkedeki gerginlik alanlarından kaçınma’ çağrısı da yapıldı.

Öte yandan Rusya’nın her an Ukrayna’yı işgal edebileceği yolunda yapılan açıklamaların ardından ABD’den bir dizi askeri adım geldi. Polonya’ya 3 bin ek askerin gönderileceği kaydedilen ABD, görev bölgesi Avrupa olan 6’ncı filoya da 4 muhrip gemi gönderdi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rusya’nın “Çin Olimpiyatları” bitmeden Ukrayna’yı işgale başlayabileceğini, ABD ve Batılı müttefiklerin ağır yaptırımlarla buna kararlı bir karşılık vereceğini ve ülkede kalan Amerikalılar için herhangi bir tahliye operasyonu yapmayacaklarını söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İvan Savvidis'in Ukrayna'daki Varlıklarına El Konuluyor

Ukrayna devleti, Yüksek Yolsuzluk Mahkemesi’nin kararıyla, Rusya’da Yunan Toplulukları Federasyonu Başkanlığını yürüten ve hem Yunan hem de Rus vatandaşı olan Pontus kökenli işadamı İvan Savvidis’in malvarlığına el koyma işlemlerini sürdürüyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Vatandaşlar Filistin ve Ukrayna'daki Savaşlar Hakkında Ne Düşünüyor?

Anketin Filistin ve İsrail arasındaki savaşa dair verileri, Yunan halkının yüzde 43.3’ünün tarafsız olduğunu gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 28.5’i Filistin tarafını, yüzde 22.1’i ise İsrail tarafını destekliyor.
Devamını oku...