Schengen bölgesinde değişiklik kapıda - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Schengen bölgesinde değişiklik kapıda

Avrupa Birliği dış sınırların daha iyi korunmasını ve kaçak göçün faturasının üye ülkeler arasında daha adil ve eşit bir biçimde paylaşılmasını öngören projeyi onayladı.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri Kovid-19 salgını ve kaçak göçle mücadele sırasında yaşanan sorunları göz önüne alarak, Schengen bölgesi yönetiminin reformu için hazırlanan yeni projeyi onayladı.

Yeni proje dış sınırların daha iyi korunmasını ve kaçak göçün faturasının üye ülkeler arasında daha adil ve eşit bir biçimde paylaşılmasını öngörüyor.

Yeni proje, olağanüstü durumlar için Schengen bölgesi içinde siyasi karar alma mekanizmasını güçlendirmeyi ve üye ülkeler arasında daha iyi koordinasyon sağlanmasını amaçlıyor.

Fransa’da düzenlenen AB Adalet ve İçişleri Bakanları Konseyi’nin ardından konu ile ilgili görüşlerini açıklayan AB Komisyonu’nun İçişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson, Schengen’de yapılacak reformların kademeli olarak gerçekleşeceğini ve bütün üye ülkelerin desteğini aldığını vurguladı.

AB dönem başkanı Fransa’nın özellikle ısrarıyla yapılacak reform sürecinde ilk olarak “Schengen Konseyi” kurulacak. Bu konsey, çalışma alanlarını belirledikten sonra, ortak karar alma ve kriz anındaki önlemlerin koordinasyonunu sağlayacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da sel felaketinde en az 8 göçmen tarım işçisi kayıp

Yunanistan’da kötü hava koşullarında ve sel felaketinden etkilenen ağıllarda çalışan sekiz göçmen hayvan çiftliği işçisinden haber alınamıyor.
Devamını oku...