Yunanistan’da sel felaketinde en az 8 göçmen tarım işçisi kayıp - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da sel felaketinde en az 8 göçmen tarım işçisi kayıp

Yunanistan’da kötü hava koşullarında ve sel felaketinden etkilenen ağıllarda çalışan sekiz göçmen hayvan çiftliği işçisinden haber alınamıyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan’ın kuzeyindeki Teselya bölgesinde, ölümcül Daniel fırtınasının ardından en az sekiz göçmen hayvan çiftliği işçisi kayıp. Göçmenler, bölgedeki ağıllarda çalıştıkları için daha fazla kayıp olmasından korkuluyor.

Yunanistan’da resmi açıklamalara göre, kayıp göçmen işçi sayısı iki. Ancak, Irkçılığa ve Faşist Tehdide Karşı Birlik Hareketi (KEERFA), Palamas Kardiça çevresindeki, özellikle de Sellana’daki göçmen işçilerden aldığı bilgilere dayanarak, en az sekiz göçmen işçinin kayıp olduğunu tahmin ediyor.

KEERFA’dan yapılan açıklamada, “yaklaşık 300 tarım ve hayvancılık işçisi, yerel halkla birlikte ölümcül sel nedeniyle mahsur kaldı. Birçoğu saatlerce kurtarma helikopterlerinin onlar olmadan ayrılmasını izledi. Yaklaşık 50-70 Pakistanlı ve Hintli işçinin hala Kutsal Üçleme bölgesinde susuz, yiyeceksiz ve battaniyesiz kaldığını tahmin ediyorlar.” denildi.

Açıklamada ayrıca, “daha trajik olanı, kurtarma noktalarında bulundukları belgelenemeyen en az 8 ‘kayıp kişi’ olduğunu tahmin etmeleridir. Boğulduklarına dair korkularını dile getiriyorlar” ifadeleri kullanıldı.

Teselya ovasında belgeli ya da belgesiz yüzlerce göçmen işçi çalışıyordu. Özellikle tarım işçilerinin kaldığı ve sel sularının her şeyi alıp götürdüğü ağıllarda neler olduğuna dair net bilgi yok.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Panathinaikos'lu futbolcu Baldock, evinin yüzme havuzunda ölü bulundu

Eski Sheffield United oyuncusu, İngiltere doğumlu Yunan futbolcu Yorgos Baldock, 31 yaşında hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Genelinde Araç Çalarak Kaçakçılıkta Kullanıyorlar

Yunanistan genelinde Attika ve Selanik’ten çalınan araçların, Evros bölgesinde yasa dışı göçmen kaçakçılığında kullanıldığına dair üç yeni vaka Yunan polisi tarafından ortaya çıkarıldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

PASOK Partisi Genel Başkanlık Seçimi 6 Ekim’de Yapılacak: Burhan Baran’dan Çağrı

Yunanistan’ın mevcut siyasi durumunun değişebilmesi için güçlü bir PASOK ve etkili bir liderin liderliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Milletvekili Burhan Baran, seçmenleri oy kullanmaya çağırıyor.
Devamını oku...