İngiltere korona önlemlerini kaldırıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere korona önlemlerini kaldırıyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yaptığı duyuruyla ülkedeki koronavirüs Kovid-19 salgınına karşı yürülükte olan önlemlerinin büyük bir kısmının kaldırıldığı açıkladı.

Korona önlemlerinin sıkılaştırıldığı sırada başbakanlıkta parti düzenlenmesi nedeniyle baskı altındaki İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki salgın önlemlerinin büyük bir kısmının kaldırıldığı açıkladı.

Korona önlemlerini ihlal ederek Başbakanlık konutunda partiler düzenlediğinin ortaya çıkması üzerine zor günler geçiren İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada 27 Ocak’tan itibaren salgına ilişkin kısıtlamaların büyük bir kısmının kaldırılacağını açıkladı. Johnson, maske takma zorunluluğunun kaldırılan önlemlerle arasında olduğunu vurgularken evden çalışma uygulamasının da artık resmi bir tavsiye olmayacağını belirtti.

Ülkede kapalı mekanlara girişte aşı belgesi ya da negatif PCR testi sonucu sunulması zorunluluğu da kaldırılıyor. Mart ayından itibaren test sonucu pozitif çıkan kişilerin karantinaya girme zorunluluğunun da sona ereceğini ifade eden Johnson, “İnsanlar grip olduklarında onları yasal olarak karantinaya girmeye zorlayamayız” diye konuştu. Ancak karantina önlemi, 24 Mart’a kadar mevcut haliyle devam edecek.

Johnson, önlemlerin kaldırılma gerekçesini “Korona endemik hala geldiğinden yasal yükümlülükleri öneriler ve tavsiyelere dönüştürmeliyiz” şeklinde açıkladı.

Birleşik Krallık’a bağlı İskoçya‘da kısıtlamalar gelecek Pazartesi gününden itibaren kaldırılacak. Ülkede gece kulüpleri ve diskotekler de kapılarını açacak. Galler’de de geçen hafta önlemlerin gevşetileceği açıklanmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hastanelerde ve sağlık merkezlerinde maske zorunluluğu kaldırıldı

Yunanistan’da hastanelerde koruyucu maske kullanma zorunluluğunun yanı sıra, koronavirüs aşısı olmayan veya aşılarını tam yaptırmayan sağlık çalışanlarına Kovid hızlı testi uygulaması da kaldırılıyor.
Devamını oku...