Hava durumu: Cuma günü yeni soğuk dalga geliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hava durumu: Cuma günü yeni soğuk dalga geliyor

Yunanistan’da 21 Ocak Cuma gününden itibaren kar yağışı ağırlıklı olarak orta ve kuzey anakara dağlarında ve kademeli olarak yarı dağlık alanlarda başlıyor. 

İki dalga halinde gelecek olan kutupsal kaynaklı soğuk hava Yunanistan’ı etkisi altına alacak

21 Ocak Cuma günü öğleden sonra, kar yağışı ağırlıklı olarak orta ve kuzey anakaradaki dağlarda ve kademeli olarak yarı dağlık alanlarda başlarken, akşam saatlerinden itibaren yerel olarak kuzeyde ve düşük rakımlı bölgelerde de görülecek.

22 Ocak Cumartesi günü kuzeyde kar öğleden sonraya kadar sürecek, ülkenin geri kalanında dağlarda ve yarı dağlarda ve aynı zamanda doğu anakarasının alçak rakımlı bölgelerinde kar yağışı olacak. 

23 Ocak Pazar günü batı ve kuzeyde hava daha iyi olacak, ülkenin geri kalanında yağmur veya sulu kar ve dağlarda ve dağlık alanlarda ve ayrıca ortadaki ovalarda geçici olarak daha yoğun kar yağışı olacak.

Yunanistan’a ikinci dalga soğuk hava kütlesi ise kuzeydoğu üzerinden gelecek ve 24 Ocak Pazartesi öğleden sonradan itibaren etkisini gösterecek. Soğuk hava dalgası 26 Ocak Çarşamba gününe kadar yurdu etkileyecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...