Avusturya'da on binler korona yasaklarını protesto etti: Video - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avusturya’da on binler korona yasaklarını protesto etti: Video

Yeni keşfedilen Omikron varyantı ve artan koronavirüs vakaları nedeniyle Avrupa’da yeni önlemler arttırılırken Avusturya’da protesto eylemleri düzenleniyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da 40 binden fazla kişi sıkılaştırılan Covid-19 önlemlerini ve aşıyı zorunlu hale getirme planlarını protesto etti.

Vaka sayılarının artması üzerine Avusturya, Batı Avrupa’da sokağa çıkma yasaklarını geri getiren ilk ülke olmuştu ve hükümet Covid-19 aşısını da şubat ayından itibaren zorunlu hale getireceğini açıklamıştı.

“Kendi kararım”, “Avusturya’yı tekrar harika yap” ve “Erken seçim” yazılı pankartlarla yürüyen göstericiler aynı zamanda 2 ayda 3 başbakan değişmesini eleştirdi.

Farklı farklı noktalarda başlayarak şehir merkezinde yürüyüş haline dönüşen gösterileri kontrol altında tutmak için bin 200 polis görev aldı.

Emniyetin verdiği bilgiye göre 40 binden fazla kişi protestoya katılırken bin 500 kadar kişi de karşı gösteride bulundu.

Polise havai fişek atan bazı protestoculara güvenlik güçleri göz yaşartıcı gazla cevap verdi.

Avusturya’da parlamento komitesi hafta içerisinde sokağa çıkma yasağını 20 güne uzatan kararı onaylamıştı.

8,9 milyon nüfuslu ülkede pandeminin başlangıcından bu yana yaklaşık 1,2 milyon vaka görülürken 12 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'in Selanik’teki konuşması öncesi protesto gösterileri düzenlendi

Başbakan Kiryakos Miçotakis’in 87. Uluslararası Selanik Fuarı’nda yaptığı konuşma vesilesiyle 16 Eylül Cumartesi öğleden sonra Selanik’in merkezinde gerçekleştirilen üç protesto yürüyüşü tamamlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sel Felaketinde Kaybolan İki Avusturyalının Öldükleri Kesinleşti: Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi

Yunanistan’ın Teselya bölgesindeki sel felaketinde kaybolan Avusturyalı çiftin öldükleri yapılan DNA analizi ile kesinleşti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Binlerce gösterici Selanik sokaklarında!

Protesto gösterileri 3,000’den fazla göstericinin katılımıyla Uluslararası Selanik Fuarı’nın açılışı bağlamında gerçekleşiyor.
Devamını oku...