Binlerce gösterici Selanik sokaklarında! - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Binlerce gösterici Selanik sokaklarında!

Protesto gösterileri 3,000’den fazla göstericinin katılımıyla Uluslararası Selanik Fuarı‘nın açılışı bağlamında gerçekleşiyor.

GSEE, ADEDY, EDOTH, EKΘ, PAME, sendikalar, öğrenci dernekleri ve daha geniş anti-otoriter hareket üyelerinin yürüyüşleri, Başbakan Kiryakos Miçotakis‘in 87. Uluslararası Selanik Fuarı‘nın açılışına katılmamasına rağmen Selanik‘te devam ediyor.

Teselya‘daki trajik olayların, ölümlerin ve akıl almaz yıkımın gölgesinde, Selanik’teki büyük protesto yürüyüşleri, ELAS’ın tahminine göre 3,000’den fazla göstericinin katılımıyla Uluslararası Selanik Fuarı‘nın açılışı bağlamında gerçekleşiyor.

Yunanistan Genel İşçi Konfederasyonu, Selanik Emek Merkezi, ADEDY, EDOTH, işsizler, emekliler ve öğrenciler, “Süre ile İş İlerlemesi” ana sloganı altında, diğer hususların yanı sıra toplu iş sözleşmeleri ve emeklilik kesintilerinin geri getirilmesini talep ederek ücretleri protesto ediyor.

Venizelos heykelinde düzenlenen mitingin ardından başlayan yürüyüş Egnatia, Ionos Dragoumi, Paraliaki caddelerinden geçerek Beyaz Kule’ye ulaşırken Hanth’da sona erdi.

Aynı zamanda Hanth meydanından başlayan PAME yürüyüşü de batıya yöneldi.

“Onların sistemi hayatlarımızı ve haklarımızı yakıyor”, “yakan ve öldüren siyasetle burada” göstericilerin pankartlarında yazılı sloganlardan bazıları.

Daha geniş kapsamlı anti-otoriter hareketin üyeleri de Selanik Uluslararası Fuarı’nın açılışı ve Teselya‘daki ölümcül seller vesilesiyle Selanik sokaklarında yürüyüş düzenledi.

Anti-otoriterlerin yürüyüşü, çevik kuvvet ekipleriyle olay çıkmasından korkarak sert güvenlik önlemleri alan Yunan Polisinin ilgi odağı oldu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Selanik'te Anneden Oğluna Yaşam Bağışı: Bir Böbrek, Yeniden Doğuşun Hikayesi

Selanik’te, Dünya Kadınlar Günü’nün hemen ardından gerçekleşen dokunaklı bir olay, annelerin çocukları için neleri göze alabileceğinin canlı bir örneğini sergiliyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...