Şapçı'nın eski Belediye Başkanı Pililiçis vefat etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şapçı’nın eski Belediye Başkanı Pililiçis vefat etti

Şapçı Belediyesi’nin eski başkanlarından olan Yorgos Pililiçis vefat etti. Pililiçis’in ani ölüm haberini Maronya-Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritopulos duyurdu.

Maronya Şapçı Belediye Başkanı Dinos Haritopulos sosyal medya hesabından yayınladığı taziye mesajı mesajında, “Şapçı eski Belediye Başkanı Yorgos Pililiçis’in ölümü için en derin üzüntümü ifade ediyorum. Yerel yönetime olan özverisi, çok kültürlü toplumumuz için verdiği mücadele, kurumların hizmetindeki sorumluluğu ve çalışkanlığı ve bilimsel vicdanı, onu tanıyan ve onunla çalışan herkes için önemli bir mirastır. Hatırası Maronya-Şapçı Belediyesine hizmet eden hepimize ilham kaynağı olacak” ifadelerini kullandı.

Yorgos Pililiçis, 2002 ve 2006 yıllarında Sapçı’da belediye başkanı olarak seçildi. Pililiçis Şapçı Sağlık Ocağı’nda hekim olarak görevine devam etmekteydi. Eski başkanın kalp krizi geçirdiği söyleniyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şapçı ve Kuşlanlı’da TEBA Gıda Yardımları Dağıtılıyor

Batı Trakya’da Rodop iline bağlı Şapçı ve Kuşlanlı (Ksilagani) bölgelerinde, Avrupa’nın TEBA gıda yardımlarının dağıtımı yapılacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Şapçı'da Pamuk Taşıyan Araçta Çıkan Yangında Bir Vatandaş Hayatını Kaybetti

Şapçı’nın Çamurlu (Aetokorifi) bölgesinde 11 Ekim Çarşamba günü meydana gelen ve itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında bir vatandaşın feci şekilde hayatını kaybettiği belirtildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Maronya Şapçı Belediyesi için iki aday seçimlere katılıyor

Yunanistan’da yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Batı Trakya‘da Rodop iline bağlı Maronya Şapçı Belediyesi‘nde 8 Ekim’de yapılacak yerel seçimlerde iki aday yarışacak. 
Devamını oku...