Biri bitmeden diğeri geliyor: Şimdiye kadarki en kötü varyant çıktı, adı B.1.1.529 oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biri bitmeden diğeri geliyor: Şimdiye kadarki en kötü varyant çıktı, adı B.1.1.529 oldu

Küresel koronavirüs salgınında bir varyantın etkisi bitmeden bir diğer varyant ortaya çıkıyor ve yeni önlemler alınıyor.

Güney Afrika’da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı ile ilgili açıklamalar yapıldı. İngiltere’de uzmanlar “şimdiye kadar gördüğümüz en kötü” olarak adlandırdığı yeni bir Covid varyantı nedeniyle küresel piyasalarda riskten kaçınma dalgası oluştu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bugün, varyant için özel olarak toplanma kararı aldı.

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’da tespit edilen B.1.1.529 adlı (Nu varyantı) yeni bir koronavirüs çeşidi ile ilgili ‘endişe verici’ açıklamalar gelmeye devam ediyor.

DSÖ’nün Covid-19 teknik sorumlusu Dr. Maria Van Kerkhove, aşılar ve önceki enfeksiyonlar tarafından sağlanan bağışıklığı atlayabilecek yeni ortaya çıkan ve “ağır mutasyona uğramış” bir Covid-19 varyantını tartışmak için özel bir toplantı planladıklarını söyledi.

Covid’in yeni Güney Afrika varyantına karşı bölgeden gelen tüm uçuşları durduruyor

Avrupa Birliği, Güney Afrika’da tespit edilen yeni COVID-19 varyantının yayılmasına set çekmek için bu bölgeden hava seyahatlerinin durdurulmasını değerlendiriyor.

İtalya ve İngiltere Güney Afrika’dan uçuşları engelledi.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, “İhtiyacımız olan son şey, daha fazla soruna neden olacak yeni bir varyant” derken AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de “Üye ülkelerle yakın koordinasyon içinde, Güney Afrika’dan hava yolculuğunu durdurmak için acil durum önlemlerini hayata geçirmeyi önerdiğini” söyledi.

Güney Afrika’da, ülkenin en kalabalık eyaleti olan Gauteng’de çok sayıda mutasyona sahip yeni bir varyantın genç yaştaki insanlar arasında hızlı yayılması ciddi endişe yaratıyor.

İtalya, Güney Afrika’dan uçuşları engelleme kararı aldı. Almanya, von der Leyen’in önerisinin cuma gecesinden itibaren yürürlüğe sokulacağını duyururken diğer ülkelerin de kısa süre içinde benzer adımı atması bekleniyor. Almanya ile birlikte İngiltere de uçuşları durdurmak için süreci başlatan bir başka Avrupa ülkesi oldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da son 1 haftada 33 kişi koronadan öldü

Yunanistan’da 14 – 20 Ağustos haftasınında koronovirüs pozitif kişi sayında artış kaydedildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...