Sağlık Bakanı Plevris: Yapılması gereken ameliyatlar ertelenmeyecek - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sağlık Bakanı Plevris: Yapılması gereken ameliyatlar ertelenmeyecek

Yunanistan Sağlık Bakanı Thanos Plevris, “Kimse tehlikeye atılmayacak ve yapılması gereken ameliyatlar ertelenmeyecek” dedi. 

Hatırlanacağı üzere Sağlık Bakan Vekili Mina Gaga’nın, hastanelere gönderdiği mektupla planlanmış ameliyatların, çok acil durum değilse, yüzde 80’ine varacak oranda iptal edilmesini istediği ortaya çıkmıştı.

Talimatta, kronik hastaların tedavilerinin sürdürülmesi öngörülüyordu. Sağlık çalışanları sendikaları ise alınan kararı protesto ederken, hükümetin koronavirüs dışındaki diğer hastalıkları hiçe saydığını ve vatandaşları özel hastanelere yönelttiğini belirtti.

Sağlık Bakan Plevris ise tüm acil ameliyatların yapıldığını ve bazı hastanelerde, özellikle belli bölgelerde, zaten çok baskı altında olan, sınırlı ameliyatları olan yerlerde ise özel kliniklerle işbirliği içinde ameliyatların yapıldığını söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kaç Hasta Ameliyat Sırası Bekliyor?

Yunanistan genelinde 100 binden fazla hastanın ameliyat için sıra beklemesi, sağlık sistemindeki derin sorunları gözler önüne seriyor. Batı Trakya’da ameliyat olabilmek için sıra bekleyen hasta sayısı ise 12 bin 684.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da 5 Kanser Türü İçin Ücretsiz Tarama Programı Başlıyor

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, kanserle mücadelede önemli bir adım atarak, önümüzdeki ay itibariyle beş farklı kanser türüne yönelik ücretsiz tarama testlerinin aşamalı olarak uygulanmaya başlanacağını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Eczanelerde Korona Aşısı İçin Vatandaşlar 5 Evro Ödeyecek

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, korona aşısının mahalle eczanelerinde uygulanmasına ilişkin yeni bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Devamını oku...