Avrupa’da bir ülke daha tam kapanma kararı aldı: OHAL ilan ettiler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa’da bir ülke daha tam kapanma kararı aldı: OHAL ilan ettiler

Küresel koronavirüs Kovid-19 salgınının bir türlü durdurulamaması ve vaka sayısının hızlı şekilde artması üzerine Avrupa’da Avusturya’dan sonra Slovakya tam kapanmaya giden ikinci ülke oldu.

Slovakya’da 90 gün için Olağanüstü Hal (OHAL) kararı alınırken, iki hafta boyunca “kapanma” ilan edildi.

Buna göre, acil ve gerekli olmayan mağazaların dışında barlar ve lokantalar iki hafta süreyle kapalı tutulacak. Slovakya, Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova, Kovid-19 salgını yüzünden hastanelerde doluluk oranının aşırı yükseldiğini belirterek, kapanmanın gerekli olduğunu savundu.

Slovakya’da vatandaşlar okul, işe veya aşı olmaya gitmenin dışında sadece gıda ve ilaç alabilmek için dışarı çıkabilecek. İşe gitmek isteyen ancak aşı olmayanların test sonucu veya Covid-19 geçirdiklerine dair belgeyi göstermeleri zorunlu tutulacak. 90 gün boyunca yaşadıkları ev dışında 6 kişiden fazla kişinin bir arada toplanmasına izin verilmeyecek.

Covid-19 salgınına karşı diğer Avrupa ülkelerinden yardım olmayı gözden geçiren Slovakya, Avrupa’da en az aşı olan ülkeler arasında üçüncü sırada. Bu ülkede yaşayanların sadece yüzde 45’i iki doz aşı oldu.

Son dönemde vaka sayılarındaki ciddi artış yaşayan Slovakya’da 24 saatte 10 bin 315 yeni vaka belirlendi. Bugüne kadar 631 bin 738 vakanın tespit edildiği ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 71 artarak 14 bin 56’ya çıktı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Sel Felaketinde Kaybolan İki Avusturyalının Öldükleri Kesinleşti: Ölü Sayısı 17'ye Yükseldi

Yunanistan’ın Teselya bölgesindeki sel felaketinde kaybolan Avusturyalı çiftin öldükleri yapılan DNA analizi ile kesinleşti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hastanelerde ve sağlık merkezlerinde maske zorunluluğu kaldırıldı

Yunanistan’da hastanelerde koruyucu maske kullanma zorunluluğunun yanı sıra, koronavirüs aşısı olmayan veya aşılarını tam yaptırmayan sağlık çalışanlarına Kovid hızlı testi uygulaması da kaldırılıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da 'maske kuralı' ile ilgili yeni düzenleme

Yunanistan’da Kkamusal ve özel sağlık kuruluşları ile kapalı sosyal bakım yapılarında koronavirüsün daha fazla yayılma riskinden halk sağlığını korumaya yönelik tedbirlerin yer aldığı düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.
Devamını oku...