Hollanda karıştı: Avrupa'da korona protestoları artıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Hollanda karıştı: Avrupa’da korona protestoları artıyor

Küresel koronavirüs salgınının dördüncü dalgası ile karşı karşıya olan Hollanda, Avusturya, Hırvatistan gibi birçok Avrupa ülkesinde hükümetlerin aldığı önlemler protesto edildi. Hollanda’da protestolara şiddet karışmış durumda.

Kış aylarının yaklaşması ile koronavirüs pandemisinin dördüncü dalgasıyla karşı karşıya kalan birçok Avrupa ülkesinde hükümetlerin başvurduğu kapanma ve temas kısıtlaması gibi önlemler protesto edildi.

Hollanda’da protestolar ikinci gününe girerken Lahey’deki protestolarda polis ile göstericiler arasında arbede yaşandı. Bazı göstericilerin güvenlik görevlilerine molotof kokteyli fırlatması, bisikletleri ateşe vermesi, trafik ışık ve işaretlerine zarar vermesi üzerine polis göstericilere tazyikli su ile müdahale etti. Polisin verdiği bilgilere göre, yarısı 18 yaş altında 51 kişi gözaltına alındı.

Hollanda’nın diğer kentlerinde de önlemler protesto edildi. Amsterdam’da çoğu gençlerden oluşan binlerce kişi bir gece önce Rotterdam’da yaşanan şiddet olayları üzerine protesto gösterisinin iptal edilmesine karşın bir araya geldi. Gösterinin barışçıl bir şekilde sona erdiği bildirildi. Hollanda’da hükümet 12 Kasım’da vaka sayılarının rekor düzeye ulaşması üzerine üç hafta boyunca kısmi kapanma kararı almıştı.

Diğer Avrupa ülkelerinde de yeni koronavirüs önlemlerine karşı protesto gösterileri düzenlendi. Avusturya’nın başkenti Viyana’da cumartesi günü on binlerce kişi hükümetin tam kapanma ve aşı yükümlülüğü kararlarını protesto etmek için sokağa çıktı. Avusturya hükümeti, 23 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere 20 günlük tam kapanma kararı almış ve ülkede 1 Şubat’tan itibaren herkesin koronavirüse karşı iki doz aşı olması zorunluğu getirmişti.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de de protestolar meydana geldi. Zagreb sokaklarında binlerce kişi hükümetin kısıtlama kararlarını protesto etti. Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve İsveç’in başkenti Stockholm’da da protestolar düzenlendi.

Avusturya, Hırvatistan, İngiltere, Slovenya, Hırvatistan ve Çekya’nın bazı bölgeleri 100 bin kişi başına son yedi gün içinde yeni vaka sayısını gösteren insidans değerinin Avrupa’da en yüksek olduğu bölgeler arasında yer alıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Öğretmen ve Profesörlerden İş Bırakma Eylemi: Perşembe Yeni Eylemler Düzenlenecek

Yunanistan’da eğitim ve akademi camiası, özel üniversitelerin kurulmasına yönelik yasa tasarısına karşı çıkarken, 15 Şubat Perşembe günü için geniş çaplı bir miting planlıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis'ten Çiftçilere Yeni Destek Paketi: 5+1 Önlem

Yunanistan genelinde çiftçilerin eylemleri sürerken Başbakan Kiryakos Miçotakis tarım üreticilerinin tepkisini azlatmak amacıyla yeni önlemler içeren açıklamalarda bulundu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Nasıl Yaşayacak? Çiftçilerin Varoluşsal Mücadelesi...

Atina’dan avukat Stavros I. Stavridis, çiftçilerin karşılaştığı varoluşsal sorunlara dikkat çeken yazısında, şehir merkezlerindeki insanların, çiftçilerin yaşadığı zorluklardan habersiz olduğunu ve çiftçilik mesleğinin bugünkü ekonomik ve sosyal krizini gözler önüne seriyor.
Devamını oku...