Almanya korona yasaklarını uzatmayacak: Hangi kurallar sürecek? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya korona yasaklarını uzatmayacak: Hangi kurallar sürecek?

Bir seneyi aşkın süredir dönem dönem katı önlemlerle koronavirüs Kovid-19 salgınını durdurmaya çalışan Almanya, korona ile mücadele amacıyla ilan ettiği “ulusal çapta epidemik durumu” önümüzdeki ay nihayete erdirecek.

Dün yemin ederek göreve başlayan yeni milletvekillerinin 25 Kasım’da sona erecek olan ve bir anlamda koronavirüsle mücadelede “olağanüstü hal” sayılan epidemik durumu yeniden uzatmayacağı, ancak koronavirüsün yayılımını kontrol altında tutmak üzere bazı tedbirlerin bir süre daha uygulamada kalacağı ifade edildi.

Ulusal çapta epidemik durum ilk kez Mart 2020’de ilan edilmiş ve o tarihten bu yana defalarca uzatılmıştı. Almanya’da yeni vakalarda artış görülmesine rağmen aşı çalışmalarının sürdüğü ve bu kez epidemik durumun uzatılmasına gerek olmadığını belirten yetkililer Covid-19’a karşı geliştirilen aşıların büyük fark yarattığının altını çizdi.

Ulusal çapta ilan edilen epidemik durum federal ve eyalet yönetimlerine ulusal ya da bölgesel parlamentoların onayına gerek kalmadan koronavirüsle mücadele tedbirlerini uygulamalarına imkan sağlıyordu.

HANGİ KURALLAR SÜRECEK?

Seçimler sonrası kurulmaya çalışılan koalisyon hükümetinin en büyük ortağı olmak için müzakereleri sürdüren Sosyal Demokratların parlamento grup başkan vekili Dirk Wiese pandeminin hala sorumluluk içinde ele alınmayı gerektirdiğine ancak kamu haklarına getirilen kısıtlamaların gevşetilmesi gerektiğine dikkat çekti. Wiese “Artık okullar kapanmayacak, kapanma veya sokağa çıkma yasağı olmayacak” ifadelerini kullandı.

5 Kasım’da epidemik durumun sona ermesinden sonra kamu alanlarında zorunlu maske kullanımı ve bazı mekanlara girişte aşı pasaportu uygulaması ya da pandemiden en fazla etkilenen çalışanlara yönelik mali yardımlar önümüzdeki mart ayına kadar yürürlükte kalacak.

Bunlara ek olarak eyaletler ihtiyaç duymaları halinde daha sıkı önlemleri uygulamaya koyabilecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya, Japonya'yı Geride Bıraktı, Dünyanın En Büyük Üçüncü Ekonomisi Oldu

Japonya, yaşadığı ekonomik daralma nedeniyle dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi unvanını Almanya’ya kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanya’da Haftada 4 Gün Çalışma Uygulaması Test Edilmeye Başladı

Almanya’da çalışma yaşamında çığır açacak haftada 4 gün çalışma uygulaması test edilmeye başlandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Almanlar Hala Milyarlarca Alman Markı Saklıyor

Artan enflasyon oranları ve yaşam maliyetindeki yükselişe rağmen, pek çok Alman vatandaşının evlerinde hala kullanılmamış yüklü miktarda Alman Markı bulunuyor.
Devamını oku...