Fransa'da aylık 2 bin evrodan az kazanana aylık 100 euro ısınma yardım - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa’da aylık 2 bin evrodan az kazanana aylık 100 euro ısınma yardım

Avrupa’da doğalgaz ve akaryakıta gelen zamlar yurttaşların belini bükmüş durumda. Kış dönemi için Fransa, akaryakıt ve doğal gaz fiyatlarındaki artış nedeniyle ‘orta direk’ vatandaşlarına yardımda bulunacak.

Fransa Başbakanı Jean Castex, akaryakıt ve doğal gaz fiyatlarındaki rekor artışlar nedeniyle aylık net geliri 2 bin euronun altında olanlara 100 euro yardım yapacaklarını ve doğal gaz kullanım bedellerini gelecek yıl sabitleyeceklerini açıkladı.

Castex, TF1 televizyon kanalında, akaryakıt ve doğal gaz fiyatlarındaki rekor artışların ardından hükümetin aldığı önlemlere ilişkin bilgi verdi.

Aylık net geliri 2 bin euronun altında olan 38 milyon Fransız vatandaşına 100 euro yardımda bulunulacağını dile getiren Castex, bu ödemelerin herhangi başvuruya gerek kalmadan aralık ayında yapılacağını ifade etti.

Castex, bu uygulamanın devlete maliyetinin 3,8 milyar euro olacağını belirtti. Jean Castex, doğal gaz kullanım bedellerinin de gelecek yıl boyunca sabit olacağını söyledi.

Fransa’da akaryakıt fiyatlarında görülen rekor artışlarla motorinin litresi 1,56 euroya, benzinin litresi ise 1,63 euroya çıkmıştı.

Ülkede doğal gaz ücretlerine de 1 Temmuz’da yüzde 10, 1 Ağustos’ta yüzde 5,3, 1 Eylül’de yüzde 8,7 ve 1 Ekim’de yüzde 12,6 zam yapılmıştı.

Fransa’nın gündemini sarsan sarı yeleklilerin gösterileri 17 Kasım 2018’de akaryakıt vergilerine yapılan zamlar nedeniyle başlamıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

FSRU Dedeağaç'a Geldi: Yunanistan İçin Yeni Dönem

Dedeağaç Limanı’nda, Gastrade’in Yüzer Depolama Yeniden Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) demirlemesi, enerji güvenliği alanında Yunanistan için yeni bir sayfa açıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Yüzer LNG Ünitesi Orfeas, Singapur'dan Yola Çıkıyor

Yunanistan’ın ilk “Yüzer Sıvılaştırılmış Doğalgaz Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi” (FSRU) olan Gastrade’in özel tasarıma sahip Orfeas adlı tankeri, önümüzdeki hafta Singapur’daki Keppel tersanesinden hareket ederek tarihi bir yolculuğa başlayacak.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kalorifer Yakıtı Satışı Başladı: Fiyat El Yakıyor

Batı Trakya’da Isınma Amaçlı Akaryakıt Fiyatları Hükümetin Henüz Destek Finansmanı Sağlamaması Nedeniyle Fiyatlar El Yakıyor.
Devamını oku...