Gümülcine’de tüm siyasetçiler sahipsiz sokak köpekleri sorununda hemfikir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’de tüm siyasetçiler sahipsiz sokak köpekleri sorununda hemfikir

Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) Belediyesi’nde gerçekleşen son meclis toplantısında, gündem maddesi sahipsiz sokak köpekleriydi.

İktidar ve muhalefet listeleri şehrin en önemli sorunlarından birinin sahipsiz sokak köpekleri olduğu konusunda uzlaşırken, anamuhalefet lideri Andonis Gravanis, yeni sahipsiz hayvanlar yasasının sorunu çözmek için yeterli olmadığını kabul etti.

Belediye’nin sokak köpekleri barınağı çalışanlarından oluşacak ekiplerin, polisle işbirliği halinde sahipli köpeklerin çiplenip çiplenmediğini kontrol etmesini öneren Gravanis’e, Belediye Başkanı Yannis Garanis, ‘Hemfikirim, denedik, ancak Polis ekipleri şu anda öyle yoğun ki, trafiğe çıkıp kuralları ihlal edenlere ceza kesecek durumda bile değiller’ dedi.

Böyle bir şey için polis, veteriner ve belediye ve eyalet temsilcilerinden oluşan bir ekip kurulması gerektiğini aktaran Belediye Başkanı, bunun ise neredeyse imkansız olduğunu söyledi.

Garanis, komşu belediyelerden şikayetini de dile getirirken, ‘Barınak kursunlar. O belediyelerde barınak olmadığı için, hayvanseverler oradan hasta veya yaralı köpekleri bizim barınağa getiriyorlar ve o köpekler bizim barınakta çiplendiği için bizim belediyemiz sınırları içerisinde kalıyor’ ifadelerini kullandı.

Her yıl 300 ile 500 arası sokak köpeğinin kısırlaştırıldığını vurgulayan Belediye Başkanı, bu sorunun çözümü için muhalefete işbirliği çağrısı yaparken, her üç liste lideri de (Gravanis, Karaiskos ve Lafçi’yi temsilen Stratiadis) bu çağrıya olumlu yanıt verdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Karnaval Geçit Töreni Bu Akşam!

Gümülcine kenti bu akşam düzenlenecek Gümülcine Karnavalı Geçit Töreni ile renklerin, müziğin ve eğlencenin başkenti olmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...