Dedeağaçlı vatandaş morgda iki aydır defnedilmeyi bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlı vatandaş morgda iki aydır defnedilmeyi bekliyor

Dedeağaç’ta yerel toplumu üzen ve şaşırtan bir durum yaşanıyor. 12 Ağustos’ta vefat eden bir yaşlı Dedeağaçlı iki aydır defnedilmeyi bekliyor.

Dedeağaç Üniversitesi Hastanesi’nin morgunda gömülmeyi bekleyen Dedeağaçlı’nın akıbeti merakla bekleniyor.

Hastane Başhekimi Evangelos Rufos, konuyla ilgili olarak Dedeağaç Belediye Başkanı Ioannis Zamboukis’e bir mektup göndererek, cenazenin defnedilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını ve belediyenin sorumluluklarının olup olmadığının araştırılmasını istedi. 

Başhekimin Dedeağaç Belediye Başkanına gönderdiği ikinci mektuba cevap verilmesi bekleniyor. Rufos ilk mektubu 6 Ekim’de göndermişti.

Dedeağaç Belediyesi’ne bağlı huzurevinin bahçesinde ölü bulunan yaşlı vatandaş 12 Ağustos 2021 tarihinden beri Dedeağaç Hastanesi morgunda tutuluyor.

Evsiz, mali açıdan yetersiz ve akrabalarının olmadığı zavallı adamın cesedinin defin masraflarını karşılayabilecek birisi bulunmadığı için morgda bekletiliyor.

Cenaze masraflarını ödeyecek bir yetkili bulunamadığı için ölünün defnedilememesi ve aylarca morgda kalması nedeniyle hastane Başhekimi Dedeağaç Belediye Başkanından soruna çözüm bulmasını istedi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dimetoka'da Ölen 4 Aylık Bebeğin Otopsi Raporu Açıklandı: 'Süt Aspirasyonu'

Dimetoka’da yaşanan acı olay, bir ailenin 4 aylık bebeğinin trajik ölümüyle sonuçlanmıştı. Otopsi raporu, bebeğin ölümünün solunum yoluna süt kaçması sonucu meydana geldiğini ortaya çıkardı.
Devamını oku...