Afganistan'da camiye bombalı saldırı: 100'ün üzerinde ölü ve yaralı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Afganistan’da camiye bombalı saldırı: 100’ün üzerinde ölü ve yaralı

Taliban’ın ele geçirdiği Afganistan‘da bugün cuma namazı sırasında bombalı saldırı düzenlendi. 100’e yakın ölü ve yaralı var.

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre ölen ve yaralı sayısının 100’ü aştığını duyurdu.

Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinin Sayed Abad bölgesinde bir camide düzenlenen bombalı saldırıda 100’e yakın ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

AFP’nin haberine göre saldırıda 28 kişi yaşamını yitirirken en az 90 kişi yaralandı.

Taliban yetkilileri saldırıyı doğrularken görgü tanıkları cuma namazı sırasında  gerçekleşen saldırıda çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğunu aktardı.

Taliban’ın resmi sözcüsü Zebihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ‘Kunduz’un Sayed Abad bölgesindeki Şiilere ait camiye cuma namazı sırasında bombalı Saldırı düzenlendiği’ ifadesini kullanırken, Taliban birliklerinin incelemede bulunmak için bölgeye gittiğini de belirtti.

Görgü tanıklarının intihar eylemi olduğunu belirttiği saldırıyı üstlenen olmadı. Afganistan’da geçmişte Şiilere yönelik saldırıların çoğunu terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'de Sokak Ortasında Soygun: Saldırgan Yakalandı

İskeçe’de pazar gecesi, şehrin sokaklarında dolaşan bir vatandaş, beklenmedik bir saldırıya uğrarken soyguncunun hedefi oldu. Saldırgan, kurbanını fiziksel şiddetle etkisiz hale getirerek soygun gerçekleştirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı: ‘Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz’

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Ankara’da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Türkiye halkı ve hükümeti ile dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyor ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.” açıklaması yaptı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina'da mafya hesaplaşması mı? 6 Türk hayatını kaybetti

Yunanistan’ın başkenti Atina’da gerçekleşen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti. Öldürlenlerin Türk olduğu öne sürüldü.
Devamını oku...