Aşırı sağ Bogdanos ihraç edildi: Talimatı Miçotakis verdi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Aşırı sağ Bogdanos ihraç edildi: Talimatı Miçotakis verdi

ND Partisi’nin aşırı sağ milletvekili Konstantinos Bogdanos ile Dışişleri Bakanı Nikos Dendias arasında yaşanan gerginliğin ardından Bogdanos ND Partisi Parlamento Grubu’ndan ihraç edildi.

Bogdanos’un ND parlamento grubundan ihracı kararını, Başbakan Kiryakos Miçotakis verdi.

Yunan Meclis’inde bugün yaşananlar ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Atina Milletvekili Bogdanos’un söylediklerine öfkeli tepkisi ihraçla sonuçlandı.

Atina Milletvekili Konstantinos Bogdanos ile Meclis’te yaşananlar hakkında Slovenya ziyaretinde bilgilendirilen Başbakan Miçotakis, Bogdanos’un parlamento grubundan ihraç edilmesi talimatını verdi.

Yunanistan’ın Fransa ile imzaladığı savunma iş birliği anlaşmasının parlamentoda görüşüldüğü sırada Milletvekili Bogdanos konuyu Kuzey Makedonya’ya getirerek eleştiride bulunurken Yunanistan’ın “komünist tehdit” ile karşı karşıya olduğuna yönelik açıklama yaptı.

Bogdanos’un sözlerine Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve muhalefetteki Yunanistan Komünist Partisi (KKE) milletvekilleri tepki gösterdi.

ENOSİS savunucusu ve EOKA kurucularından olan Yorgos Grivas’ın “Üç düşmanımız vardır: Bunlar, İngilizler, Türkler ve Komünistlerdir” dediğini ifade eden Bogdanos, Yunanistan için en büyük düşmanının ise komünistler olduğunu söyledi.

Aşırı sağ sözlere sinirlenen Dışişleri Bakanı Dendias, Bogdanos’un açıklamaları üzerine parlamentoda yaptığı konuşmada, “Ben burada hükümeti temsil ettiğim sürece, hepimizin birlik olması adına, böylesi bir çaba hoş görülmeyecektir” dedi.

Daha önce de göçmen karşıtı aşırı ırkçı tavırları nedeniyle tepki toplayan Bogdanos Mecliste yol açtığı gerginlik yüzünden Başbakan Kiryakos Miçotakis’in talimatıyla ND Parlamento Grubundan ihraç edildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis, Ankara'ya Yapacağı Resmi Ziyaretin Mayıs'ta Gerçekleşeceğini Duyurdu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara’ya yapacağı resmi ziyaretin Mayıs ayında gerçekleşeceğini duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Odessa Ziyareti Sırasında Patlama Endişe Yarattı

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, savaşın yıkıma uğrattığı Ukrayna’nın Odessa şehrine yaptığı ziyaret sırasında yaşanan patlama nedeniyle endişe yarattı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Yarın Miçotakis Görüşmesinden Çözüm Bekliyor: Aksi Takdirde Eylemleri Tırmandıracaklar

Çiftçiler Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yapacakları yarınki kritik görüşmede tarım sektöründeki sorunlarına çözüm bekliyor. Aksi takdirde eylemleri tırmandıracaklar.
Devamını oku...