Ahmet Hacıosman Çad’da: 1 cami, 7 su kuyusu ve 2 bin kişiye yardım - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ahmet Hacıosman Çad’da: 1 cami, 7 su kuyusu ve 2 bin kişiye yardım

Eski PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman Afrika temaslarını sürdürüyor. Çad’a çıkarma yapan Hacıosman ve beraberindekiler, 7 su kuyusu ile 1 cami açtılar ve 2 bine yakın aileye yardım dağıttılar.

Daha önce de Türkiye’den temsilcilerle birlikte Afrika’ya giderek yoksul insanlara yardım eli uzatan Gümülcineli siyasetçi bir kez daha Afrika’ya gitti.

Ahmet Hacıosman’ın başını çektiği organizasyonla Batı Trakyalı hayırseverlerin Çad’a cami açtıkları ve 7 adet su kuyusu açtıkları ve iki bin kişiye yadım paketleri dağıtıldı.

BAKEŞ’teki başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra çalışmalarına hız kesmeden devam eden eski PASOK Milletvekili faaliyetlerini Batı Trakya dışında da temaslarını sürdürüyor.

Sabık milletvekili Hacıosman son Afrika temaslarında Çad’daki yoksul insanlara yardım elini uzattı. Batı Trakya’daki gönüllülerin verdiği yardım paralarıyla açılan kuyulardan su içen Hacıosman Çad’daki yoksul Müslümanların katarakt ameliyatlarına, su kuyu açılışına ve yetimhanede küçük çocukların yemek verme yardımlarına katıldı.

Gümülcineli İşadamı Mehmet Faik ve eski PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman

Ahmet Hacıosman ile birlikte Çad’a giden Gümülcineli işadamı Mehmet Faik  yaptığı açıklamalarda tüm hayırseverlerin yardımlarıyla Çadlı Müslümanlara umut olmaya çalıştıklarını belirtirken “darda olan bu kardeşlerimize maddi ve manevi yardım elini uzatan tüm dostlarımızdan razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Faik sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Çad’ın Chari-Baguirmi kasabasında hayırseverlerin emanetlerini   ulaştırdık. Su kuyularımızı ve bir de caminin açılışını gerçekleştirdik. Yaşanan mutluluk görülmeye değer.”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...