İmamoğlu Çipras ile görüştü, Batı Trakya'ya davet edildi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İmamoğlu Çipras ile görüştü, Batı Trakya’ya davet edildi

Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’in davetlisi olarak Yunanistan’a gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu başkentte Başbakan Kiryakos Miçotakis ve anamuhalefet lideri Aleksis Çipras ile görüştü.

Geçtiğimiz aylarda Atina Belediye Başkanı Bakoyannis’in gerçekleştirdiği İstanbul ziyaretinin karşılığı olarak bu sefer İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Atina’yı ziyaret etti.

Atina ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis tarafından da kabul edilen İmamoğlu, anamuhalefet SYRIZA Partisi lideri Aleksis Çipras ile de görüştü.

Çipras İmamoğlu ile görüşmeden memnun

İki ülke arasındaki gergin bir dönemde İmamoğlu ile görüşmesinin, yerel yönetimin de ötesinde, Yunan ve Türk halklarının barış, diyalog ve işbirliği etmesi amacıyla önemli bir mesaj olduğunu ifade eden SYRIZA lideri Çipras ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İmamoğlu Batı Trakya’ya davet edildi

Öte yandan İmamoğlu’nun Atina ziyaretini fırsat bilen KİNAL milletvekili İlhan Ahmet’in de Ekrem İmamoğlu ile konuştuğu ve kendisini Batı Trakya’ya davet ettiği ortaya çıktı.

Kostas Bakoyannis, Ekrem İmamoğlu ve İlhan Ahmet

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et