Pyatt: Türkiye’yle Yunanistan arasında çatışmanın kaçınılmaz olduğunu kabul etmiyorum - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pyatt: Türkiye’yle Yunanistan arasında çatışmanın kaçınılmaz olduğunu kabul etmiyorum

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, Washington’da katıldığı ‘Center for European Policy Analysis’ panelinde, Türk-Yunan ilişkilerine de değindi.

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de ABD’nin çok kritik bir müttefiki haline geldiğini belirten Pyatt, Doğu Akdeniz’in ise büyük güçler için uluslararası bir rekabet alanı olduğunun altını çizdi.

Büyükelçi, Yunanistan’ın işbirliğine gösterdiği özenle örnek bir müttefik olduğunu kanıtladığını vurguladı.

‘Yunanistan’la Türkiye arasında bir çatışmanın kaçınılmaz olduğunu kabul etmiyorum, böyle bir şey ABD’nin de aleyhine olur’ diyen Pyatt, Atina’nın işbirliğine hazır olduğunu, hatta Türkiye’yi Doğu Akdeniz Doğalgaz Forumu’na bile davet ettiğini, sadece Türkiye’den Uluslararası Hukuk’a saygı göstermesini istediğini belirtti.

Pyatt, geçen yılın yaz aylarında yaşanan Türk-Yunan gerginliğinde ABD’nin ve Almanya ve Fransa gibi dost ülkelerin tansiyonu düşürmek için önemli rol oynadıklarını ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'de TikTok'un Yasaklanmasının Önü Açıldı

ABD Senatosu, Çin merkezli ByteDance firmasının büyük ortağı olduğu sosyal medya platformu TikTok’un Amerikan bir şirkete devredilmesi ya da yasaklanması yolunda önemli bir adım attı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

75 Yunan İşinsanından İstanbul'a Ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Kostas Frangoyannis, 75 Yunan işinsanı ile birlikte İstanbul’a önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

ABD'nin Silah Satışları Rekor Seviyeye Ulaştı

ABD’nin global silah pazarındaki hakimiyeti, geçen yıl itibariyle yeni bir zirveye ulaşarak 238 milyar dolarlık rekor bir satış hacmine ulaştı.
Devamını oku...